Search
menu
Search

Spanje wordt volgens IKEA in 2050 het land met de oudste inwoners ter wereld

Spanje wordt volgens IKEA in 2050 het land met de oudste inwoners ter wereld
Beeld: IKEA.es

Spanje wordt volgens IKEA in 2050 het land met de oudste inwoners ter wereld

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – IKEA heeft tijdens de vijfde editie van het Madrid Design Festival het project ‘Next Gen: Séniors’ gepresenteerd. Het is een kunstinitiatief om stil te staan ​​bij en bewust te worden van de toekomst van senioren en aandacht te besteden aan belangrijke items zoals de eenzaamheid onder ouderen. Volgens IKEA zal Spanje in het jaar 2050 de oudste inwoners ter wereld hebben.

‘Volgende generatie: senioren’ is een interactieve kunstinstallatie gebaseerd op een IKEA-studie die de belangrijkste uitdagingen met betrekking tot de vergrijzing in de Spaanse steden analyseert. Volgens IKEA zal Spanje in 2050 de meeste senioren ter wereld hebben met ongeveer 14 miljoen inwoners van 65 jaar en ouder, dat is 30% van het totale aantal inwoners in Spanje.

De kunstinstallatie (zie foto boven) is opgebouwd uit vijf gekleurde bogen die vijf verschillende generaties moeten voorstellen. De bezoeker staat in de boog die bij hem/haar past en beantwoordt enkele vragen over zijn/haar perceptie van actief en bewust ouder worden in steden. In realtime worden de gegevens van alle bezoekers weergegeven, maar dan vertaald in kleur. 

Het gebruik van kleur in de kunstinstallatie helpt om op een creatieve en eenvoudige manier de indrukken die mensen hebben over hun toekomst als senior te laten zien, en ook om het in verband te brengen met personen van dezelfde generatie. De kunstinstallatie is van 10 tot en met 18 februari op de Plaza de Colón in Madrid te zien en bezoeken.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?