skip to Main Content
Temperaturen kunnen dit weekend tot wel 12 graden dalen in Spanje

Temperaturen kunnen dit weekend tot wel 12 graden dalen in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

koud1MADRID – Geen alarm, het zal waarschijnlijk voor diegene die aan de kust wonen niet zo heel erg koud gaan worden maar er zijn plaatsen in Spanje waar vanaf zaterdag de temperaturen plotsklaps weer terug gaan naar de winter. Gemiddeld zullen de temperaturen dit weekend met 6 tot 8 graden gaan zakken maar op sommige plaatsen in het binnenland en het noorden wel tot 12 graden.

Of het te maken heeft met het feit dat het vrijdag de 13e is of niet, het gaat kouder worden in bijna heel Spanje. Nu zullen inwoners van de kustplaatsen hier iets minder van gaan merken dan inwoners ergens anders in het land maar verwacht wordt dat ook langs de middellandse zee het kouder zal gaan worden vanaf zaterdag.

Volgens de Spaanse weerdienst zal het in grote delen van het land onbewolkt zijn maar een stuk kouder. In het noorden van het land en langs de Atlantische Oceaan kan het gaan regenen terwijl de sneeuwgrens verlaagd wordt naar slechts 600 meter. Met name in de Picos de Europa en de Pyreneeën kan het dus gaan sneeuwen.

De temperaturen zullen op veel plaatsen tussen de 6 en 8 graden gaan dalen maar op sommige plaatsen in het binnenland en het noorden wellicht wel tot 12 graden. Langs de middellandse zee kust zal het weliswaar iets kouder gaan worden maar vanwege het feit dat het onbewolkt zal zijn zal de zon voor de nodige warmte worden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken