skip to Main Content
Las Fallas feest in Valencia in het water gevallen

Las Fallas feest in Valencia in het water gevallen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – Het slechte weer met veel regenval heeft ervoor gezorgd dat veel eigenaren van de Fallas beelden besloten hebben om deze in plastic in te wikkelen om ervoor te zorgen dat deze niet kapot gaan. Zondagavond viel er al veel regen waardoor straten blank stonden en er veel waterschade was. Daarnaast heeft men te maken gehad met een hagelstorm en is er veel harde wind die eventueel schade kan berokkenen aan de Fallas beelden.

De term Fallas verwijst naar zowel het feest als ook naar de beelden (van hout en piepschuim) die speciaal voor het feest worden gemaakt. In de nacht van 15 op 16 maart moeten alle fallas volledig geplaatst en gereed zijn. In de vroege ochtend van 16 maart worden de kunstwerken beoordeeld door een jury en zullen er prijzen in verschillende categorieën worden gegeven. Deze zogenaamde “La Planta” wordt nu bedreigd door het slechte weer welke waarschijnlijk nog present zal zijn in Valencia tot dinsdag of woensdag. De werknemers gaan wel door met de werkzaamheden omdat ze dat contractueel verplicht zijn maar het werk staat op een laag pitje.

Lees ook: Het is weer tijd voor het Fallas feest in Valencia

Mascleta afgelast

Vanaf 1 maart tot 19 maart wordt elke dag om 14.00 uur bij het stadhuis op de Plaza de Ayuntamiento de zogenaamde mascleta’s aangestoken. Dit is heftig knalvuurwerk dat in verschillende ritmes en variërende volumes ontploft. De organisatie heeft nu besloten om de mascleta van maandag 13 maart in ieder geval niet door te laten gaan. Mocht het slechte weer met regenbuien aanhouden, dan kan ook besloten worden om de mascleta’s de komende dagen niet door te laten gaan.

Bloemenparade

Er is voorlopig nog geen beslissing genomen over de L’Ofrena de Flors die komende vrijdag en zaterdag plaatsvindt. Meer dan 100.000 leden van de verschillende fallas-verenigingen lopen in traditionele klederdracht in een parade door de straten van Valencia. De meisjes en dames dragen elk een bosje rode, roze of witte anjers. De bloemen worden op het Plaza de la Virgen (Plein van de Maagd) aangeboden aan de Virgen de los Desamparados. Verwacht wordt dat het weer dan weer wat beter is geworden en dat vanaf woensdag alle festiviteiten gewoon door zullen gaan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Dat is zo jammer he? vanaf donderdag gaat het beter worden,
    en hoop ik dat het nog een geweldige Fallas gaat worden! ik duim alvast!!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken