skip to Main Content
Grootste staking van Amazon medewerkers in Europa aangekondigd in Madrid

Grootste staking van Amazon medewerkers in Europa aangekondigd in Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het logistieke centrum van het Amerikaanse online warenhuis Amazon in San Fernando de Henares zal de grootste staking van alle Amazon centra in Europa mee gaan maken. De ruim 1.100 medewerkers in het centrum hebben voor 21 en 22 maart een 48-uurs aangekondigd, de eerste staking bij Amazon ooit die door stemming van de leden van de vakbond tot stand is gekomen.

Het grootste logistieke centrum van Amazon in Spanje is gelegen in de gemeente San Fernando de Henares, op enkele kilometers afstand van de hoofdstad van Spanje Madrid. In dit centrum werken 1.100 mensen en nog eens 900 die op oproepbasis werken. Er wordt al maanden onderhandeld over de arbeidsomstandigheden en de lonen van de medewerkers maar de ontwikkelingen verlopen traag waarbij de vakbond zelfs meent dat de condities erop achteruitgaan met de voorstellen van Amazon. Daarom wil men gaan staken.

De staking die nu gepland staat voor de dagen 21 en 22 maart en die 48 uur moet gaan duren zal zeker gevolgen gaan hebben voor de bestellingen al is de kans groot dat een groot deel van de bestellingen die op deze dagen worden gedaan verdeeld worden over de andere centra in Spanje.

Het is echter wel de grootste staking ooit bij een Amazon centrum binnen Europa. Eerder waren er al stakingen in logistieke centra in Duitsland, Frankrijk en Italië maar nog nooit zullen zoveel arbeiders mee gaan doen als bij de staking in Spanje.

De arbeiders willen dat de salarissen omhoog gaan aangezien Amazon de laatste jaren enorm groot is geworden maar er amper nieuw personeel bij is gekomen, de salarissen niet evenredig stijgen aan de verkopen en de werkdruk is toegenomen. Daarnaast wil men dat de overuren beter betaald gaan worden.

Volgens de arbeiders zijn er te weinig medewerkers maar de druk van het werk is enorm. Een gemiddelde werknemer loopt tussen de 20 en 25 kilometer op en dag. Dat probleem heeft Amazon in andere distributiecentra wereldwijd opgelost door robots neer te zetten om zo de werknemers te vervangen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Helemaal terecht , deze staking. Het is een schande dat een bedrijf, nota bene geleid door een uit Spanje afstammende man, zo uitbuitend met zijn werknemers omgaat. Deze man is de rijkste op aarde en het is nu wel duidelijk over wiens rug hij dit vermogen vergaard heeft. Ogen uit de kop schamen, deze man!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken