Search
menu
Search

Nieuwste thriller van Dan Brown met Spanje in de hoofdrol is al bijna 9 miljoen keer verkocht

Oeps ... foto ontbreekt!

Nieuwste thriller van Dan Brown met Spanje in de hoofdrol is al bijna 9 miljoen keer verkocht

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het boek “Oorsprong” of “Origen” van de Amerikaanse schrijver Dan Brown is wereldwijd al meer dan 8,8 miljoen keer verkocht. Het spannende boek met steden zoals Barcelona, Madrid, Bilbao, Sevilla en uiteraard de professor Robert Langdon in de hoofdrollen is een wereldwijd succes. Ook in Spanje is het boek een half miljoen keer verkocht.

Het boek ging wereldwijd op 5 oktober 2017 in de verkoop en nu 22 weken later zijn er al 8,8 miljoen exemplaren van verkocht. In Spanje staat de teller nu op iets meer dan een half miljoen en eind 2017 stond de teller in Nederland op meer dan 270.000 verkochte boeken en was het meteen het best verkochte boek van 2017 (en dat terwijl het pas begin oktober uitkwam). Over België kunnen we geen cijfers vinden (iemand?)

Dan Brown Vs Robert Langdon

Wie kent Dan Brown nu niet, de schrijver van de populaire thrillers “Da Vinci Code”, “Het Bernini Mysterie”, “Het verloren Symbool” en zijn voorlaatste boek “Inferno”. In het vijfde boek is opnieuw de hoofdrol weggelegd voor professor Robert Langdon die op zoek gaat naar de antwoorden op twee vragen die al eeuwenlang de mensheid bezighouden: Waar komen wij vandaan? en Waar gaan wij naartoe? met andere woorden, de oorsprong en het einde van de mensheid. Net zoals de andere boeken is de kans groot dat ook Origen verfilmd zal gaan worden wat uiteraard goede reclame voor Spanje zal zijn (dit is echter nog niet bevestigd).

Spaanse steden

De thriller “Origen” heeft als toneel de Spaanse steden Barcelona, Madrid, Sevilla en Bilbao waarbij diverse architectonische hoogstandjes zoals de Sagrada Familia, Torre Agbar, het Guggenheim museum, het klooster van Montserrat, de Casa Mila (La Pedrera), het Koninklijk Paleis en de Kathedraal van Sevilla centraal staan in het spannende verhaal.

Verhaallijn

In de thriller “Origen” of “Oorsprong” wordt professor Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis aan de universiteit van Harvard en specialist op het gebied van symboliek en religieuze iconografie, opgeroepen om naar het Guggenheim museum in Bilbao te komen voor een event welke de wetenschap voor altijd zal veranderen. Hij wordt door de miljonair en oud leerling van Langdon Edmond Kirsch naar Bilbao gelokt omdat deze een ontdekking heeft gedaan die antwoord moet geven op de twee vragen die de mensheid al eeuwenlang bezighouden: waar komen we vandaan en waar gaan we naartoe. Net zoals in de andere thrillers gaat er van alles fout en dient Robert Langdon samen met de directrice van het Guggenheim museum, Ambra Vidal, op zoek te gaan naar de antwoorden in Barcelona, Madrid, en Sevilla waarbij het tweetal meerdere spannende momenten zal meemaken.

De redactie leest op dit moment ook het boek (tijdens het vliegen). Wie heeft of leest het boek Oorsprong ook en wat is jouw mening over het verhaal? Zou je naar de film gaan mocht die er komen?

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?