skip to Main Content
Meer dan 30 graden in Spanje na begin van meteorologische lente
123rf

Meer dan 30 graden in Spanje na begin van meteorologische lente

MADRID – Op maandag is de barrière van 30 graden overschreden in Spanje en ook op dinsdag werd het warmer dan 27 graden op diverse plaatsen langs de Middellandse Zeekust. Op vrijdag 1 maart is voor de weerspecialisten de zogenaamde meteorologische lente begonnen die niet verward moet worden met de astronomische lente die op 20 maart begint.

De meteorologische lente begint op vrijdag 1 maart en eindigt op 31 mei terwijl de (echte) astronomische lente (primavera) begint op woensdag 20 maart en eindigt op vrijdag 21 juni wanneer de zomer begint. Wat is het verschil? In 1730 werd besloten om voor de meteorologie hele maanden te nemen want dat was makkelijker. De lente die de meeste mensen vieren is de astronomische lente waarbij de dag en de nacht even lang zijn.

Welke lente er dan ook mag zijn of zal komen maakt eigenlijk niet zoveel uit want de temperaturen op maandag en dinsdag waren meer zomers dan lenteachtig.

Maandag

Het kwik steeg op maandag boven de 30 graden want er werd door de Spaanse weerdienst Aemet in de provincie Málaga in Coín 30,4 graden en in Álora 30,2 graden gemeten. In Sevilla werd het op maandag 29 graden en Jimena de la Frontera (Cádiz) had te maken met 28,6 graden en Carmona (Sevilla) met 28,4 graden.

Dinsdag

Op dinsdag werd het officieel minder warm en werden de hoogste temperaturen van het land niet gemeten in Andalusië maar in de Comunidad Valenciana. Het werd in de provincie Valencia in Xátiva 27,8 graden en in Ontinyent 27,5 graden. In El Granado (Huelva) steeg het kwik naar 27,3 graden en in Sevilla 26,7 graden. Ook Jerez de la Frontera had weer hoge temperaturen met 26,6 graden terwijl het in La Aldea de San Nicolás (Gran Canaria) 26,4 graden werd.

Woensdag

Voor de woensdag worden minder hoge temperaturen verwacht waarbij het kwik niet hoger zal komen dan 23 graden (volgens de voorspelling) in Andalusië, Comunidad Valenciana, Murcia en het zuiden van Catalonië. Ook op de Canarische Eilanden voorspelt men dat het niet warmer wordt dan 23 graden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken