MENING: Moet Spanje dezelfde corona-maatregelen nemen als Italië?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
MENING: Moet Spanje dezelfde corona-maatregelen nemen als Italië?
Beeld: 123rf

MADRID – Spanje is binnen Europa op Italië na het land met de meeste coronavirus besmette personen met een snel stijgend aantal en de meeste personen die overleden zijn door/met het coronavirus waarbij dit aantal ook snel stijgt bij de kwetsbare mensen zoals ouderen en zieken. Moet Spanje echter de noodtoestand afkondigen (DIT IS INMIDDELS GEBEURD) en meer doen om de verspreiding van het virus te voorkomen?

LEESTIP: MAATREGELEN NOODTOESTAND SPANJE (update)

Het was jou als trouwe lezer natuurlijk al opgevallen dat we veel schrijven over het coronavirus in Spanje. Dat doen we om de Nederlanders en Belgen die in Spanje woonachtig zijn van informatie te voorzien maar ook voor die Nederlanders en Belgen die op het punt staan naar Spanje te reizen voor een vakantie of bezoek.

Veel mensen denken nog steeds dat er niets aan de hand is en vergelijken dit virus met de gewone griep maar het feit dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) het coronavirus (ook wel sars-CoV-2-virus genoemd) als een pandemie heeft verklaard, wil natuurlijk wel wat zeggen. Spanje neemt net zoals andere landen vergaande maatregelen maar volgens sommigen is dat nog niet genoeg.

Als we Italië als voorbeeld nemen dan valt op dat men daar te laat is begonnen met het nemen van maatregelen waardoor de verspreiding van het virus erg snel ging en er te veel doden te betreuren zijn. Het gevolg is nu dat het hele land plat ligt, winkels, restaurants, bars, musea, monumenten etc. zijn gesloten, dat er niemand op straat te zien is en dat het toerisme compleet plat ligt.

Op het moment van schrijven heeft Spanje al vergaande maatregelen genomen maar er mag nog steeds gereisd worden naar en vanuit Spanje (behalve vanuit Italië naar Spanje) en mag iedereen binnen Spanje zich vrij verplaatsen waardoor wellicht delen van het land waar nog geen besmetting was daar nu wel mee te maken kunnen krijgen. Op veel plaatsen en bijna in het hele land zijn alle scholen voor 15 dagen of langer gesloten en worden werknemers opgeroepen om thuis te werken, iets dat niet gebruikelijk is in Spanje.

Maar wat is jouw mening, moet Spanje verder gaan met maatregelen nemen en Italië volgen door alles te sluiten en daardoor het land plat te leggen? Zouden de Spanjaarden net zoals de Italianen bereid zijn om de bevelen op te volgen? Zouden toeristen die Spanje bezoeken zich houden aan de aanbevelingen van de Spaanse autoriteiten?

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
dag/nacht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.