UPDATE 13: 123 coronavirus doden en 4.335 besmettingen in Spanje

UPDATE 13: 123 coronavirus doden en 4.300 besmettingen in Spanje
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Sinds onze laatste update (12) over de coronavirus crisis in Spanje op donderdag is het aantal besmettingen opnieuw gestegen van 3.050 naar meer dan 4.300 vrijdagmiddag. Daarnaast zijn er ook nieuwe COVID-19 doden bijgekomen waardoor dat aantal is gestegen van 86 op donderdag naar 123 op vrijdag. In alle gevallen van de overledenen gaat het om personen ouder dan 65 jaar met aandoeningen terwijl er slechts een klein deel van de besmette personen slecht aan toe is.

Spanje heeft vrijdagmiddag de noodsituatie afgekondigd die op zaterdag 14 maart van kracht zal worden met vergaande maatregelen. Welke maatregelen dat zullen zijn is op het moment van schrijven nog onbekend. Wel hebben diverse autonome regio’s en gemeenten de beslissing genomen om alle winkels (behalve supermarkten en apotheken) te sluiten en alle horecagelegenheden gesloten te houden, zoals te lezen is ons KORT NIEUWS over de coronavirus.

Overledenen in Spanje

Van de 4.335 geregistreerde gevallen zijn er op het moment van schrijven 4.019 actief, zijn er 193 mensen gezond verklaard en zijn er 123 personen aan/met het coronavirus overleden in Spanje. 81 van deze overledenen zijn geregistreerd in de Madrid regio gevolgd door 14 in Baskenland, 7 in Aragón (Zaragoza), 6 in Catalonië (Barcelona), 5 in Castilla-La Mancha, 3 in Castilië en León, 2 in La Rioja, 1 in Extremadura, 1 in de Valencia regio, 1 in Asturië en 1 op de Balearen (Mallorca).

In het geval van de overledenen gaat het om personen die allemaal ouder zijn dan 70 jaar en al ziek waren voordat ze besmet raakten met het COVID-19 virus waardoor hun gezondheidssituatie achteruit ging.

Besmettingen in Spanje

De regio Madrid heeft de meeste besmettingsgevallen met 2.078 gevolgd door 417 in Baskenland, 319 in Catalonië, 243 in La Rioja, 219 in Andalusië, 194 in Castilla-La Mancha, 169 in Castilië en León, 130 in Navarra, 119 in de Valencia regio, 90 in Galicië, 80 in Aragón, 68 in Asturië, 70 op de Canarische Eilanden, 42 in Extremadura, 36 in Murcia, 30 op de Balearen, 29 in Cantabrië en 2 in Melilla. Ceuta is voorlopig de enige regio waar geen besmettingen zijn.

Op het moment van schrijven liggen 272 personen op de intensive care afdelingen van diverse ziekenhuizen, waarvan 180 in de Madrid regio en in Baskenland en de Valencia regio. In 90% van de gevallen zijn de personen besmet geraakt via Italië waarbij men spreekt over een geïmporteerd virus.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.