skip to Main Content
Overzicht van Spanje’s onbekende top stranden voor dit jaar

Overzicht van Spanje’s onbekende top stranden voor dit jaar

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

collage-stranden-1

MADRID – Spanje heeft met meer dan 5.000 kilometer kustlijn niet echt een gebrek aan stranden. De vraag is echter, wat zijn de mooiste, beste en populairste stranden. Er zijn vele lijstjes met de beste stranden van Spanje en ook wij willen een lijstje samenstellen met de top tien van beste stranden voor dit jaar. Als je nog tips hebt laat het ons weten via de sociale media netwerken.

Playa de Cofete op Fuerteventura

Het langgerekte witte zandstrand Playa de Cofete op het Canarische Eiland Fuerteventura staat belend als een van de langste en mooiste stranden van Spanje. In totaal is dit strand maar liefst 18 kilometer lang en wordt het omringd door de Atlantische Oceaan aan een kant en op Mars lijkende bergen aan de andere kant. Het strand is bekend mij nudisten, wandelaars, zonaanbidders en surfers. Het Playa de Cofete is niet het enige strand op het eiland aangezien Fuerteventura belend staat als het eiland van de lange zandstranden.

Playa de las Catedrales in Galicië

De meeste bezoekers van Spanje kennen deze regio niet maar dit deel van Spanje langs de Atlantische Oceaan heeft de mooiste ongerepte stranden van het land. De regio’s Galicië, Asturië en Cantabrië zijn niet de gemiddelde toeristen bestemmingen maar de stranden behoren tot de beste. Zo ook het strand Playa de las Catedrales, een indrukwekkend strand met geweldige uitzichten op rotsformaties die vanwege de vromen en poorten de bijnaam van een kathedraal hebben gekregen. Het strand is 1.300 meter lang en bevindt zich in de plaats Ribadeo, provincie Lugo.

Playa de Borizo in Asturië

Zoals al eerder vermeld hebben de regio’s Galicië, Asturië en Cantabrië wellicht de mooiste ongerepte stranden van Spanje. Het Playa de Borizo ligt in de regio Asturië en is een strand wat absoluut de moeite waard is om te bezoeken. Is het niet om het prachtige witte zandstrand dan is het wel om de natuur eromheen of de vele mooie kleine dorpjes in de buurt. Het strand ligt vlakbij het populaire dorp Llanes wat nog meer mooie stranden heeft zoals La Almenada, San Martín, El Portiello, Las Cámaras of La Tayada. Helaas schijnt hier niet altijd de zon maar als dat wel gebeurd is het Borizo srand meer dan de moeite waard.

Playa de Ses Illetes op Formentera

Recent door de lezers van Tripadvisor gekozen tot beste en mooiste strand van Spanje, het Ses Illetes strand op het kleine en rustige eiland Formentera, op enkele kilometers van het veel drukkere Ibiza. Als je foto’s ziet denkt men al snel aan de Caribische Eilanden maar niets is minder waar. Het kristalheldere water en witte stranden hebben ervoor gezorgd dat Ses Illetes een populaire bestemming is voor de echte strandliefhebber. Het feit dat het strand alleen bereikt kan worden per boot heeft ervoor gezorgd dat het niet zo vol is met zonliefhebbers, al kan het in de zomermaanden behoorlijk druk worden.

Playa de Bolonia in Andalusië

Het Playa de Bolonia aan de Costa de la Luz ligt om precies te zijn bij de kleine en gezellige plaats Tarifa. Dit strand is voor de windsurf liefhebbers het mekka op het vaste land van Spanje en op het bijna 4 kilometer lange strand is plaats genoeg om deze in Tarifa populaire sport te beoefenen. Op enkele stukken van dit strand is het nudisme tevens toegestaan.

Playa de Gulpiyuri in Asturië

Het Playa de Gulpiyuri is niet het typische strand maar wel meteen het kleinste en kortste strand met slechts 40 meter lengte. Het Playa de Gulpiyuri bevindt zich in de plaats Llanes, bekend om de vele andere mooie stranden aan de Atlantische Oceaan. Dit strand is tevens het enige strand wat ook niet direct aan de zee ligt maar enkele meters landinwaarts, iets wat het strand zo bijzonder maakt.

Playa de Rodas in Galicië

Het geweldige strand Rodas is al meerdere malen door de internationale pers uitgeroepen tot een van de beste stranden van Spanje en zelfs ter wereld. Het Playa de Rodas ligt op de kleine eilandengroep Islas Cíes voor de kust van de plaats Vigo in Galicië. Het strand en de eilanden behoren tot een beschermd natuurpark waardoor de toegang tot de stranden beperkt is. Buiten het genieten van de zon op een strand wat niet ten onder doet voor een Caribisch strand, kan men op de eilanden genieten van de flora en fauna die de eilandgroep tot beschermd natuurpark hebben gemaakt.

Uiteraard zijn er nog veel meer stranden die de moeite waard zijn om hier op te noemen maar in de bovenstaande lijst staan enkele stranden die niet al te bekend zijn bij de internationale bezoeker van Spanje. Dit wil echter niet zeggen dat er geen andere mooie stranden te vinden zijn in bijvoorbeeld Catalonië, Balearen, Costa Blanca, Murcia of Andalusië maar het verhaal mag ook weer niet te lang worden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken