skip to Main Content
Kleine tornado bij Vila-Seca nabij Salou en veel overlast door hevige regenval aan de Costa Dorada
Diari Més

Kleine tornado bij Vila-Seca nabij Salou en veel overlast door hevige regenval aan de Costa Dorada

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Diari Més

TARRAGONA – Vrijdagochtend rond 11 uur had de provincie Tarragona en dan met name rondom de stad Tarragona en aan de Costa Dorada, te maken met hevige regenval met onweer, hagel en een kleine tornado in de gemeente Vila-Seca, nabij Salou. De mini-tornado werd vastgelegd op video en veroorzaakte alleen materiële schade. De regen heeft echter voor meer overlast gezorgd.

De tornado werd op het moment dat deze gevormd door Alberto Paños van MeteoCat vastgelegd op video en meteen gedeeld op de sociale media. De mini-tornado raakte de grond in het Parc de la Torre d’en Dolça buiten het dorp Vila-Seca. Diverse bomen raakten beschadigd door de tornado maar er raakte niemand gewond.

De regen viel deze vrijdagmorgen met bakken uit de hemel aan de Costa Dorada waarbij er in verschillende gemeenten zoals Salou, Cambrils, Riudoms en Vila-Seca ook wateroverlast was met ondergelopen straten, pleinen, uit de oevers getreden rivieren etc. In de gemeente la Canonja werd en aut door het wassende water meegesleurd maar gelukkig kon de inzittende op tijd wegkomen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken