skip to Main Content

Kleine tornado bij Vila-Seca nabij Salou en veel overlast door hevige regenval aan de Costa Dorada

Diari Més

TARRAGONA – Vrijdagochtend rond 11 uur had de provincie Tarragona en dan met name rondom de stad Tarragona en aan de Costa Dorada, te maken met hevige regenval met onweer, hagel en een kleine tornado in de gemeente Vila-Seca, nabij Salou. De mini-tornado werd vastgelegd op video en veroorzaakte alleen materiële schade. De regen heeft echter voor meer overlast gezorgd.

De tornado werd op het moment dat deze gevormd door Alberto Paños van MeteoCat vastgelegd op video en meteen gedeeld op de sociale media. De mini-tornado raakte de grond in het Parc de la Torre d’en Dolça buiten het dorp Vila-Seca. Diverse bomen raakten beschadigd door de tornado maar er raakte niemand gewond.

De regen viel deze vrijdagmorgen met bakken uit de hemel aan de Costa Dorada waarbij er in verschillende gemeenten zoals Salou, Cambrils, Riudoms en Vila-Seca ook wateroverlast was met ondergelopen straten, pleinen, uit de oevers getreden rivieren etc. In de gemeente la Canonja werd en aut door het wassende water meegesleurd maar gelukkig kon de inzittende op tijd wegkomen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. Dat zal zeker gebeuren in het geval van schelden, persoonlijke aanvallen en reacties die niets met een bepaald artikel te maken hebben.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet om ook eens onze Facebook pagina of groep te bezoeken.

Back To Top
×Close Zoeken
Zoeken