skip to Main Content
Piloten van Spaanse low cost vlieger Vueling gaan staken
Vueling.com

Piloten van Spaanse low cost vlieger Vueling gaan staken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Vueling.com

BARCELONA – De Spaanse pilotenvakbond Sepla heeft aangekondigd dat de piloten van de Spaanse low cost vliegmaatschappij Vueling vier dagen gaan staken. Dat moet gaan gebeuren op 25 en 26 april en 3 en 4 mei. De staking heeft zoals altijd alles te maken met de vastgelopen onderhandelingen over de arbeidsvoorwaarden voor de piloten en de vrees voor banenverlies.

De staking zal waarschijnlijk ook invloed hebben op luchtverbindingen tussen Spanje, Nederland en België waarbij niet uitgesloten wordt dat er vluchten zullen uitvallen of er flinke vertragingen kunnen ontstaan. Ondanks dat de pilotenvakbond aangeeft dat de piloten vier dagen gaan staken, zegt Vueling dat ze nog geen officiële mededeling daarvan hebben ontvangen.

Naast de arbeidsomstandigheden meent de vakbond ook dat de banen van de Spaanse piloten in gevaar komen omdat Vueling van plan is basissen in het buitenland te gaan vestigen in plaats van in Spanje. Vueling respecteert de beslissing van de piloten om te gaan staken maar meent dat er na maanden onderhandeling niet flexibel wordt gereageerd door de vakbond.

Vueling vliegt vanaf Amsterdam-Schiphol o.a. rechtstreeks naar Alicante, Barcelona, Bilbao, Fuerteventura, Ibiza, Mallorca, Málaga en Valencia. Vanaf Brussel-Zaventem vliegt Vueling naar Barcelona, Alicante, Valencia en Sevilla.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Ja, en waar zijn die schreeuwers nu gebleven die bij de Transavia staking zeiden nooit meer met Transavia te vliegen? Nu blijft het ineens stil?
    Heb toen al voorspeld dat overal wel eens gestaakt wordt en dat het onzinnig is zoiets te zeggen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken