skip to Main Content
Tijdschrift op Menorca eert de Nederlandse schrijver en inwoner Cees Nooteboom met een boek
Menorca.info

Tijdschrift op Menorca eert de Nederlandse schrijver en inwoner Cees Nooteboom met een boek

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Menorca.info

MAHON – Het tijdschrift S’Auba op het Balearen eiland Menorca lanceert deze vrijdag een boek welke geheel gewijd is aan de Nederlandse schrijver Cees Nooteboom. De schrijver zelf kan niet bij de presentatie van het magazine aanwezig zijn omdat hij pas in juni op het eiland waar hij al meer dan 50 jaar komt zal arriveren.

Volgens de krant menorca.info is de 85-jarige Cees Nooteboom, geboren in Den Haag in 1933, een van de belangrijkste hedendaagse schrijvers op het internationale toneel. Het eiland Menorca heeft sinds 1965 zijn hart gestolen en het is sinds dat jaar dat Nooteboom elk jaar naar de gemeente Sant Lluis op Menorca komt om daar lange periodes door te brengen en inspiratie op te doen voor zijn romans. Wie weet hoeveel boeken van Cees Nooteboom hier bedacht en geschreven zijn.

Niet iedereen kent natuurlijk de Nederlandse schrijver op het eiland Menorca en dus besloot het tijdschrift om een boek samen te stellen met daarin veertien artikelen, zes kranten interviews en getuigenissen van vrienden die op het eind wonen. De artikelen in het boek hebben betrekking op de reisboeken, romans, essays, dagboeken en gedichten die Nooteboom in de loop der jaren geschreven heeft.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Wat leuk en wat een verdiende eer. Spanjekenner bij uitstek. En oprecht geïnteresseerd en goed geïnformeerd over dit prachtige en veelzijdige land.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken