skip to Main Content
Mini-tornado zorgt voor veel schade in het historische centrum van Sevilla

Mini-tornado zorgt voor veel schade in het historische centrum van Sevilla

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Diario de Sevilla

SEVILLA – Donderdagmiddag hebben de inwoners en bezoekers van de Triana en Casco Antiguo wijken te maken gehad met een tornado die op de straten van Sevilla voor veel schade heeft gezorgd. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen en is iedereen met de schrik vrijgekomen maar de brandweer moest wel meer dan 50 keer optreden.

Totaal onverwacht raasde er een tornado met windsnelheden van meer dan 80 kilometer per uur door het oude centrum van de stad. Dit gebeurde tussen 16 en 17 uur donderdagmiddag in de wijken Triana en het oude centrum, Casco Antiguo. De tornado rukte stoelen, tafels en parasols van de terrassen weg, zorgde voor schade aan woningen en tientallen omgewaaide bomen en afgebroken takken die ook op auto’s, bussen zelfs paard en wagens terecht kwamen.

De tornado heeft plaatsgevonden drie dagen voordat de bekende Feria de Abril begint en heel Sevilla volloopt met miljoenen mensen die gaan feestvieren. Er wordt dan ook gespannen gekeken naar de lucht waarbij ook gebeden wordt zodat de regen verdwijnt.

Daarnaast vond de tornado plaats op een tijdstip dat het extra druk was op de wegen en voetgangersgebieden omdat veel Spanjaarden terug gingen naar hun werk. Op de Paseo de Colón moest het verkeer onderbroken worden omdat een grote boom op een rijdende bus met inzittenden terecht was gekomen.

Volgens weer specialisten is het rond deze tijd van het jaar met onstabiel weer heel normaal dat er tornado’s plaatsvinden alleen is het vrij uitzonderlijk dat dit gebeurt middenin het centrum van een stad. Het nadeel is dat men dit soort “kleine” tornado’s niet makkelijk kan voorspellen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken