skip to Main Content
Europees Amber Alert vanwege vermissing vijfjarige jongen op Mallorca (UPDATE)
Ministerio de Interior España

Europees Amber Alert vanwege vermissing vijfjarige jongen op Mallorca (UPDATE)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

PALMA – De Spaanse politie is een zoektocht begonnen naar een vermiste vijfjarige jongen. Het gaat om Samuel Benjamin de Vries wiens moeder in Duitsland woont maar zijn vader in Calvía op Mallorca. Inmiddels is er een Europees Amber Alert uitgegeven en wordt er binnen Europa gezocht omdat er kans is dat het om een ontvoering gaat. (ZIE UPDATE ONDERAAN ARTIKEL)

De jongen wordt sinds 26 november 2018 vermist maar de vader heeft nu pas de autoriteiten in Spanje gewaarschuwd omdat hij meent dat de moeder, die in Duitsland woont, de vijfjarige jongen heeft ontvoerd.

Samuel Benjamin de Vries is vijf jaar oud en werd geboren op 27 april 2013. De jongen is 1.30 meter lang, heeft blauwe ogen en blond haar. De laatste keer dat Benjamin gezien werd droeg hij een grijze joggingbroek, een T-shirt met een tekening van Mickey Mouse in de pistache kleur en had hij blauwe sandalen aan, zoals te zien is op de rechterkant van de foto. In de kranten staat niet duidelijk welke nationaliteit Samuel heeft.

Mocht je de jongen gezien hebben of weet je waar hij zich bevindt, dan kun je dat opgeven bij de Guardia Civil via 062 in Spanje of via deze website. Uiteraard kun je ook bij elk politiekantoor in elk land terecht om iets te melden.

Download hier de poster mocht je deze willen gebruiken ergens voor. De foto’s boven het artikel komen van deze website.

UPDATE: De vijfjarige is bij zijn moeder in Duitsland. Europol zoekt nu contact met de moeder van Samuel om te achterhalen hoe de situatie van de jongen is, of hij goed verzorgd wordt, of hij naar school gaat  en wat het dagelijkse leven van de jongen is. De Spaanse vader heeft op 10 april de vermissing gemeld bij de politie nadat hij al maanden niets meer van hem vernomen heeft.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Wel raar dat die vader pas na 5 maanden actie onderneemt, laat ze die voor de zekerheid ook maar goed in het oog houden. Hopelijk gaat het goed met dat jongetje.

  2. Als jullie goed naar de landkaart kijken zie je dat Duitsland en Nederland buurlanden zijn. Dus ook heel veel mensen die even de grens overwippen om daar te gaan wonen.

  3. Gebeurd heel veel in Spanje dat men Duitsland met Nederland verwisseld, zo stond er jaren terug ook in een Spaanse krant dat Amsterdam in Duitsland lag 🙂 Ook ik zelf heb al mogen meemaken als ik Nederlands sprak dat men Aleman zei.
    Nu is het zo dat de vrouw wel een Nederlandse achternaam heeft maar waarom zou ze dan niet in Duitsland kunnen wonen?

  4. Na 5!! maanden een Amber Alert inschakelen? Ik hing al na 5 uur aan de telefoon, kom op zeg , dit is geen noodsituatie maar alweer relatieproblemen. Ik hoop dat dat kind er niet al te veel trauma’s aan overhoudt.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by