Semana Santa en Paasvakantie zorgen voor vierde corona-golf in Spanje

Semana Santa en Paasvakantie zorgen voor vierde corona-golf in Spanje
Beeld: 123rf

Semana Santa en Paasvakantie zorgen voor vierde corona-golf in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het zat er al aan te komen en het is een regelrechte kopie van de Kerstdagen en jaarwisseling, het aantal corona-besmettingen, corona-doden en bezetting van ziekenhuizen en intensive care is weer aan het stijgen in Spanje na de Semana Santa en de Paasvakantie.

Tussen 1 en 12 april zijn er in Spanje 78.862 positieve coronatests bijgekomen en is het aantal corona-doden ook met 984 personen gestegen. 

De bezetting van de intensive care (UCI) is gestegen van 18,4% naar 21,5% wat op dit moment 2.163 ic-patiënten zijn terwijl er 10.246 Covid-patiënten in ziekenhuizen liggen wat 8,19% van de capaciteit is. 

De gemiddelde corona-incidentie voor heel Spanje is sinds 1 april echter ook behoorlijk gestegen met 45,3 punten naar 199 gevallen per 100.000 mensen in de voorbije 14 dagen.

De corona-incidentie is echter niet in alle autonome regio’s hetzelfde en er zijn diverse die boven extreem risico (250) liggen zoals Navarra met 425, Madrid regio met 336, Baskenland met 320, Ceuta met 498 en Melilla met 537 gevallen per 100.000 inwoners in de voorbije 14 dagen. 

De laagste corona-incidentie heeft de Valencia regio met 36,3 gevallen per 100.000 inwoners in de voorbije 14 dagen gevolgd door de Balearen met 57,36 en de Murcia regio met 67,76.

Sinds afgelopen vrijdag 9 april zijn er in Spanje in 72 uur tijd 22.744 nieuwe positieve coronatests geregistreerd waardoor het totaal sinds aanvang van de corona-crisis steeg naar 3.370.256 positieve coronatests. 

Het aantal corona-doden steeg het afgelopen weekend met 197 naar een totaal van 76.525 sinds aanvang van de corona-crisis in februari 2020.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.