Belgische Koninklijke familie loopt een deel van de Camino de Santiago

Belgische Koninklijke familie loopt een deel van de Camino de Santiago
Beeld: Monarchie.be

Belgische Koninklijke familie loopt een deel van de Camino de Santiago

PALENCIA – Koning Filip, koningin Matilde, prinses Elisabeth, prins Gabriel, prins Emmanuel en prinses Eléonore hebben op maandag in Spanje een deel van de Camino de Santiago pelgrimsroute gelopen. Dat meldt de Spaanse media en is ook te lezen op de website van HLN . Uiteraard hebben ze geen tijd om de hele route te lopen en dus werd als familie volgens traditie ongeveer 70 kilometer afgelegd.

De Belgische Koninklijke familie heeft opnieuw Spanje bezocht, dit keer ‘niet officieel’, in privésfeer en onaangekondigd om zo anoniem de Camino de Santiago te kunnen bewandelen. Samen met bodyguards en agenten van de Guardia Civil bezochten Koning Filip (61), koningin Matilde (49) en hun vier kinderen Elisabeth (20), prins Gabriel (18), prins Emmanuel (16) en prinses Eléonore (13) een deel van de route in Palencia, Castilië en León.

Het gaat om een 70 kilometer lang traject van de Franse route tussen de steden Itero de la Vega en San Nicolás del Real Camino, beiden in de provincie Palencia. De koninklijke familieleden probeerden incognito de pelgrimsroute te lopen met hun wandelschoenen, stokken en rugzakken maar de aanwezigheid van de politie en bodyguards was toch wel een beetje opvallend. De krant/website Diario Palentino wist dan ook een grote foto en het nieuws als eerste te plaatsen.

Dat de koninklijke familie de Camino de Santiago loopt is niets nieuws want dat hebben ze al eerder gedaan. In 2020 en 2021 kon hun traditie niet doorgaan vanwege de corona-pandemie maar nu is het weer mogelijk. Zo hebben ze in 2017 en 2018 verschillende etappes gewandeld in Navarra en La Rioja, de start van de Franse route. In het pre-corona jaar 2019 werd een deel van de route in Palencia gewandeld dat dus nu in 2022 werd vervolgd.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.