Sigaretten en ander tabak duurder of goedkoper geworden in Spanje

Sigaretten en ander tabak duurder of goedkoper geworden in Spanje
Beeld: Canva

Sigaretten en ander tabak duurder of goedkoper geworden in Spanje

MADRID – Spanje heeft via een publicatie in de officiële Staatscourant BOE van afgelopen zaterdag 9 april de prijzen voor bepaalde merken sigaretten, sigaren en pijptabak verhoogd of verlaagd. De laatste keer dat dit gebeurde was in mei 2020. Hieronder de lijst van nieuwe prijzen voor bepaalde merken sigaretten en ander tabak. De prijzen voor sigaretten en tabak die niet vermeld staan in deze nieuwe lijst blijven ongewijzigd.

In Spanje kost een pakje sigaretten gemiddeld 4,53 euro wat betekent dat iemand die elke dag een pakje rookt maandelijks 135,90 euro kwijt is aan zijn sigaretten. Dat lijkt veel geld maar vergeleken met andere EU-landen is dat weinig. Recent schreven we HIER nog dat volgens de informatie van een website roken in Spanje gemiddeld op jaarbasis 1.000 euro goedkoper is dan in Nederland (1.105 euro) en België (913 euro). Volgens die website geeft een gemiddelde roker per jaar 1.815 euro uit aan sigaretten terwijl dit in Nederland 2.920 euro en in België 2.728 euro is.

Maar diverse merken sigaretten, sigaren en pijptabak zijn in Spanje sinds zaterdag 9 april (2022) duurder of juist goedkoper geworden. In geval van sigaretten is dat gemiddeld 0,15 euro per pakje meer. Hieronder enkele nieuwe prijzen. Voor de prijzen van de sigaren en pijptabak kun je HIER klikken voor het overzicht.

MerkIn tabakswinkelIn automaat
Lucky Strike Twist4,50 € (+0,15)4,65 € (+0,15)
Gold Coast Red 22s4,35 € (-0,15)4,50 € (-0,15)
Gold Coast Red 100s4,00 € (-0,15)4,15 € (-0,15)
Corset White Supeslims4,35 € (+0,15)4,45 € (+0,15)
Corset Pink Superslims4,35 € (+0,15)4,45 € (+0,15)
Corset Marine Superslims4,35 € (+0,15)4,45 € (+0,15)
​Corset Lile Supeslims4,35 € (+0,15)4,45 € (+0,15)

Andere populaire sigarettenmerken in Spanje zoals Marlboro, Fortuna, Camel, Chesterfield, West etc. zijn dus volgens deze recente publicatie niet in prijs verhoogd. Op DEZE WEBSITE staan alle actuele prijzen van alle in Spanje verkochte merken.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.