Search
menu
Search

Voedselvergiftiging bij 44 personen bij opnames MasterChef in Valencia

Voedselvergiftiging bij 44 personen bij opnames MasterChef in Valencia
Beeld: Canva

Voedselvergiftiging bij 44 personen bij opnames MasterChef in Valencia

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het regionale ministerie van Volksgezondheid in Spanje bevestigde op dinsdag dat er 44 gevallen van voedselvergiftiging zijn bevestigd. Het is gebeurd bij de opnames van het programma MasterChef op 19 januari dit jaar, en dit alles vond plaats bij het Oceanografic Aquarium in Valencia.  Het geval is openbaar aangegeven door een medewerker van het aquarium, die het bekendgemaakt heeft via haar sociale media. 

In een bericht met een foto van haar en haar collega´s is te zien dat ze aan een tafel zitten gedurende het programma. De medewerkster bevestigt dat alle medewerkers buikgriep kregen. “De volgende nacht moest ik naar de eerste hulp, waar ik een medicijn kreeg om te stoppen met overgeven”. 

“Ik ben vijf kilo verloren in drie dagen”, voegt ze eraan toe. Ze laat ook weten dat niemand van het programma MasterChef zo vriendelijk is geweest om verontschuldigingen aan te bieden. Hij heeft wel telefonisch contact gehad met medewerkers van het programma die lieten weten dat de openbare gezondheidszorg het voorval zou onderzoeken, maar dit leidde helaas tot niets. 

Het ministerie van Volksgezondheid heeft nu bevestigd dat er in totaal 44 personen besmet werden tijdens de opnamen voor de aflevering en dat de symptomen van alle zieken overeenkomstig waren met die van buikgriep, dat betekent dat het om overgeven en diarree gaat. Het is overigens niet precies duidelijk welk ingrediënt de besmetting heeft veroorzaakt. 

De productiemaatschappij van het programma heeft inmiddels wel laten weten dat de ongemakken die sommige van de gerechten hebben veroorzaakt bij de personen die aanwezig waren bij de opnames in Valencia, en met wie ze via het Oceanografic voortdurend in contact stond, omdat ze daar werknemers zijn, vervelend vond. Volgens hen gaat het om een absoluut uniek geval dat niet eerder voorkwam gedurende elf jaren aan opnames van MasterChef in Spanje. De maatschappij benadrukt dat voedselveiligheid een prioriteit is voor de makers van het programma.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?