skip to Main Content

Groei van 20% voor Spaanse luchthavens

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) De Spaanse luchthavens van AENA groeiden ‘spectaculair’ in april. De groei van 20% tot in totaal 17.374.989 passagiers, vormt de grootste toename van passagiers tussen twee maanden van het laatste decennium.

AENA vermeldt er nog bij dat de groei ten opzichte van april vorig jaar ook nog meer dan 10% is, als de effecten van de aswolk uit IJsland van die periode van de vergelijking worden uitgesloten.

In 2010, toen Semana Santa in maart werd gevierd) was er een daling van 8% in aantal passagiers te zien. Deze daling werd voornamelijk toegeschreven aan de chaos in het Europese luchtverkeer als gevolg van de aswolk uit IJsland.

Tenerife Sur en Fuerteventura registreerden zelfs een groei van tegen de 50%. Barcelona, tweede luchthaven van Spanje, ontving 29% meer passagiers.

Privatisering

De Spaanse luchthavenautoriteit AENA kondigde dinsdag aan dat donderdag de termijn begint waarin banken zich kunnen inschrijven om te investeren in het kader van de privatisering van het bedrijf. In totaal moet Aena voor 49% overgaan van staats- naar particuliere handen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend