skip to Main Content

Ministerie weerstaat dreiging Ryanair en past sancties toe

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Hans Camps) Het Ministerie van Fomento (Ontwikkeling) weigert categorisch toe te geven aan de mededeling van de lage kosten-luchtvaartmaatschappij Ryanair, waarin de bestuursvoorzitter, Michael O’leary, dreigt de Spaanse markt te verlaten als men de wegens diverse onregelmatigheden opgelegde boetes niet annuleert.

Het Ministerie heeft verzekerd, dat het deze boetes zal handhaven en, dat men de aanklachten van de gebruikers zal blijven volgen. Het Departement van minister José Blanco, laat via het Agencia Estatal de Seguridad Aérea (AESA), weten, dat men voornemens is de ondertussen opgelegde boetes (van1,2 miljoen euro) op te eisen.

Het agentschap van de overheid wat verantwoordelijk is voor afhandelen van deze aanklachten heeft momenteel 30 boetes opgelegd aan Ryanair, waarvan er veel nog niet opgelost zijn.

Naast de 30 door het AESA opgelegde boetes, heeft de lage-kostenluchtvaartmaatschappij de betaling openstaan van 35 ander boetes die worden opgeëist door consumentenorganisaties in de diverse Deelstaten.

Wat betreft de verantwoordelijkheid van Ryanair, om de regelgeving na te leven waar men bij de boetes naar verwijst, moet de Ierse luchtvaartmaatschappij het hoofd bieden aan 1,2 miljoen euro aan strafmaatregelen. Maar vanuit het Ministerie laat men weten, dat niet al deze eisen zijn afgewezen en, men herinnert eraan, dat er nog bezwaren kunnen komen die bestudeerd zullen moeten worden.

Volgens Fomento, heeft 90% van de klachten van de gebruikers over Ryanair te maken met drie concrete zaken, een daarvan is het bij de verkoop van de reis via het internet niet toepassen van de korting van 50% op de prijs van het vliegticket waarop de residenten op Canarias recht hebben. Een andere klacht betreft, dat Ryanair regelmatig bij vluchten tussen EU-landen het DNI, of het rijbewijs, weigert als identificatie document en passagiers verplicht, een paspoort te tonen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend