skip to Main Content
Herdenking van grote aardbeving Lorca twee jaar geleden

Herdenking van grote aardbeving Lorca twee jaar geleden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MURCIA – Afgelopen zaterdag 11 mei was het alweer twee jaar geleden date en allesvernietigende aardbeving van 5,2 op de schaal van Richter voor veel verwoesting en ellende zorgde in de stad Lorca in de provincie Murcia. Nu. 24 maanden later, kan er geconstateerd worden dat er met de beloofde wederopbouw van de stad niet veel terecht is gekomen.

Op 11 mei 2011 werd de stad Lorca getroffen door een aardbeving van 5,1 op de schaal van Richter. Deze beving zorgde voor negen doden, 324 gewonden en duizenden mensen die geen huis meer hadden om in te wonen. De schade werd toentertijd geschat op zo’n 1,2 miljard euro. In totaal werd er in Lorca een gebied getroffen wat te vergelijken is met meer dan elf voetbalvelden, oftewel 70.800 vierkante meter waarvan 46% aan woningen en gebouwen in elkaar was gestort of onbewoonbaar werd verklaard.

Na twee jaar is 70% van de verwoeste gebouwen nog steeds niet hersteld en is men slechts klaar of begonnen met de restauratie en wederopbouw van de overige 30%. Daarnaast hebben veel van de ruim 5.000 getroffenen die hun huizen niet meer in kunnen nog steeds niet of slechts gedeeltelijk de hulp gekregen die hen was beloofd door de politiek. Veel van de eigenaren van de verwoeste woningen kunnen niet meer in hun huis terecht omdat deze verwoest is of onbewoonbaar werd verklaard maar de eigenaren moeten wel gewoon hun maandelijkse hypotheeklasten betalen.

In Lorca zin veel bedrijven, winkels en bars of restaurants na de aardbevingen niet meer open gegaan. Daar waar de werkloosheid een groot probleem is in Spanje is dat in Lorca een probleem bovenop de andere problemen die de inwoners al hebben – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken