skip to Main Content
Justitie Murcia op zoek naar “Danko” in zaak Visser/Soeverein

Justitie Murcia op zoek naar “Danko” in zaak Visser/Soeverein

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

visser1MURCIA – De onderzoeksrechter Olga Reverte in de zaak van de precies een jaar gelden vermoorde Ingrid Visser en Lodewijk Severein, is een zoektocht begonnen naar een Oost Europese man met de naam Danko of Dankovich. Zijn naam is herhaaldelijk genoemd in de strafzaak en men wil zijn betrokkenheid bij de brute moord achterhalen.

Op dit moment zitten de nog steeds van de moord verdachten Juan Cuenca, de manager van het volleybalteam in Murcia waar Visser heeft gespeeld en twee Roemenen Valentin Ion en Constantin Stan vast in voorarrest. Echter er wordt dus nu gezocht naar een vierde verachte die schijnbaar op de dag van de moord, 14 mei 2013, werd opgehaald door Juan Cuenca van het vliegveld van Valencia. Wat de rol van deze Danko precies is geweest is niet bekend.

De andere verdachten Ion en Stan hebben toegegeven dat zij getuige waren van de brute moord maar niet dat zij deze ook daadwerkelijk gepleegd hebben. Wel heeft Ion de naam van Danko genoemd wat dus geleidt heeft naar deze zoektocht. Ion en Stan hebben daarnaast toegegeven dat zij hebben geholpen om de lichamen van Visser en Soeverein in de boomgaard nabij de vakantiewoning waar het tweetal werd vermoord, te begraven. Volgens hen deden zij dit uit angst voor de onbekende Danko of Dankovich.

De onderzoeksrechter wil dus nu het fijne weten end e zoektocht naar Danko is begonnen. Of hij de uiteindelijke moordenaar was of dat hij niets met deze zaak te maken heeft of zelfs niet bestaat, moet later blijken bij het uiteindelijke proces wat volgens de Spaanse media binnenkort eindelijk zal gaan beginnen.

Ingrid Visser en Lodewijk Soeverein werden 14 mei 2013 vermoord in de regio Murcia. Er werd lang gezocht naar het tweetal wat als vermist was opgegeven maar uiteindelijk werden de lichamen van de twee gevonden nabij het vakantiehuis Casa Colorá in de plaats Molina de Segura. het tweetal was met bruut geweld om het leven gebracht door wat men nu denkt de Russische Maffia, waarschijnlijk vanwege een ruzie om geld – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken