skip to Main Content
Tesla dakpannen met zonnepanelen komen ook naar Spanje in 2018

Tesla dakpannen met zonnepanelen komen ook naar Spanje in 2018

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het Amerikaanse Tesla wil niet alleen de auto’s in Spanje verkopen maar ook de eigengemaakte Tesla dakpannen met zonnepanelen, het zogenaamde Solar Roof. Als het aan Tesla ligt zullen deze dakpannen, wanneer ze verkrijgbaar zijn, ook meteen verkocht gaan worden in Spanje, het land van de zon waarmee nu nog niet zo veel gedaan wordt omdat de regering het deels moeilijk maakt en het voor velen nog onbetaalbaar is. Mochten de betaalbare dakpannen van Tesla in Spanje op de markt verschijnen dan kan dat een revolutie in gang zetten.

Een datum is er nog niet maar Tesla zal er niet lang over gaan doen om de revolutionaire dakpannen met zonnepanelen in Spanje op de markt te brengen. Als dat daarna gedaan wordt in samenwerking met de “Powerwall” thuisbatterij dan kan de energie die de dakpannen opwekken opgeslagen worden voor later gebruik. Volgens Tesla is het ongeacht een goede investering want de dakpannen en powerwall batterij gaan net zolang mee als de levensduur van een huis. Vorige week maakte de Tesla topman Elon Musk zelf via Twitter bekend dat de Amerikanen over enkele maanden de dakpannen kunnen bestellen maar Europeanen moeten nog zeker tot volgend jaar wachten.

Klein maar krachtig

In tegenstelling tot de grote vaak lelijke en onderhoudsgevoelige zonnepanelen die men nu gebruikt, zijn de dakpannen met zonnepanelen klein, liggen ze vast op het dak en ziet het huis er nog hetzelfde uit terwijl men toch optimaal gebruik maakt van de zon om zo eigen energie op te wekken. Op dit moment zijn er nog slechts 2 van de 4 vorig jaar gepresenteerde dakpan modellen te bestellen, het gaat om de de “gestructureerd” en “smooth” modellen. De meer Spaanse modellen “toscaans” en “leisteen” zullen later pas in de verkoop gaan, waarschijnlijk 2018 wanneer de Solar Roof dakpannen ook naar Spanje zal komen.

Geïnteresseerden in Spanje zullen dus nog tot ten minste 2018 moeten wachten voordat ook zij dakpannen van Tesla kunnen kopen om een Solar Roof te installeren. De prijs is afhankelijk van welk deel van het dak is voorzien van zonnecellen. Bij een pre-order in Spanje is een borgsom van 930 euro vereist. Dakpannen van Tesla leggen kost natuurlijk wel wat, zeker in combinatie met de thuisbatterij van hetzelfde merk maar uiteindelijk vallen de kosten lager dan wat men eerst dacht. Amerikaanse prijzen omgerekend naar euro’s levert het volgende op: 425 euro per vierkante meter inclusief arbeid wat aanzienlijk lager is dan de geschatte 688 euro per vierkante meter. Er zijn ook dakpannen zonder zonnecellen die dan 111 euro zouden moeten gaan kosten per vierkante meter.

Solar Roof

Solar Roof vult de bouwstijl van een huis aan en zet zonlicht om in elektriciteit. Met een geïntegreerde Powerwall-batterij wordt energie die overdag wordt verzameld, opgeslagen en beschikbaar gemaakt voor op elk moment. Zo wordt een huis een persoonlijke stroomvoorziening. De glazen zonnedakpannen zijn zo duurzaam, dat de koper er garantie op krijgt voor de levensduur van een huis, of voor eeuwig, maar net wat eerder is. Solar Roof-dakpannen zijn gemaakt van gehard glas en zijn meer dan drie keer sterker dan normale dakpannen.

Ga naar de website van Tesla in het Spaans voor meer informatie of in het Nederlands voor diegene die geen Spaans begrijpen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Dat kan een hele evolutie teweeg brengen, zonnepanelen als gewone dakpannen. Want, eerlijk, een mooi zicht zijn die huidige zonnepanelen niet. En de levensduur, ook ergens een vraagteken, afwachten maar. Ken toch verschillende mensen die wegens het storend uitzicht geen zonnepanelen willen plaatsen. En als bij nieuwbouw die “zonnedakpannen” ineens het dak kunnen vormen, is het nog goedkoper.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken