Alles over de internetwinkel Amazon in Spanje

123rf
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

Het Amerikaanse internet warenhuis Amazon is de laatste jaren enorm populair geworden in Spanje en er komen dagelijks, wekelijks en jaarlijks steeds meer klanten bij die via de website of de smartphone/tablet app hun artikelen kopen. Amazon heeft verdeeld over Spanje meerdere distributiecentra waarbij de grootste gelegen zijn nabij Madrid en Barcelona.

Amazon landde in 2011 in Spanje en is in korte tijd uitgegroeid tot de grootste internet verkoper van het land. Spanjaarden en in Spanje wonende buitenlanders kopen graag bij Amazon want het is gemakkelijk via internet op de computer of smartphone/tablet, het is snel wat betreft de afhandeling, producten worden (bijna) altijd op de afgesproken tijd thuis of het werk bezorgd en als er problemen zijn blijkt de after sales service ook goed te zijn.

Winkels

Amazon heeft geen fysieke winkels in Spanje en zal dat voorlopig ook niet krijgen. De miljoenen artikelen zijn alleen via internet te koop en kunnen ook alleen maar via internet (kredietkaart) betaald worden waarna deze thuis geleverd worden.

Transport

Amazon werkt in Spanje samen met diverse transportdiensten zoals de grootste Seur of MRW, DHL, UPS, Correos Express, Correos, Tourline en vele anderen. De snelheid van levering en de service van het op tijd leveren is vaak de verantwoordelijkheid van deze transportdiensten.

Diensten

Amazon staat natuurlijk bekend om de internetwinkel maar daarnaast biedt Amazon nog veel meer. Amazon heeft een eigen muziekstreamingdienst Amazon Music, heeft een eigen “Netflix-achtige” dienst genaamd Amazon Prime Video, er is een eigen ebook winkel genaamd Amazon Kindle en men heeft Amazon Fotos en nog veel meer.

Amazon Prime

Met een Amazon Prime abonnement betaal je in Spanje 19,95 euro per jaar (in 2018) wat een voordelige mogelijkheid is om van extra diensten en service te profiteren. Zo heb je met een Prime abonnement gratis thuisbezorging bij miljoenen artikelen die ook vaak binnen 24-uur thuisbezorgd worden.

Daarnaast krijg je met Prime ook gratis toegang tot Prime Video (de eigen Netflix-achtige dienst), Prime Fotos en speciale Flash aanbiedingen. Er wordt echter gespeculeerd in Spanje (maar is nog niet officieel bevestigd) dat het jaarlijkse bedrag voor Prime binnenkort verhoogd zal worden.

Logistiek

Amazon España opende haar eerste distributiecentrum in 2012 in de gemeente San Fernando de Henares nabij de Spaanse hoofdstad Madrid. Een logische keuze want dat ligt in het centrum van Spanje. Dit logistieke centrum is meerdere keren uitgebreid en vergroot en heeft nu  een oppervlakte van 77.000 m2.

Een tweede logistieke centrum werd geopend in de gemeente Getafe, ook nabij Madrid en er komt in dezelfde gemeente in 2018 nog een derde 55.000 m2 groot centrum in de Comunidad de Madrid bij. In Barcelona staat sinds 2017 in El Prat de Llobregat (nabij het vliegveld) een centrum van 60.000 m2. Nabij Barcelona in Martorells werd een 30.000 m2 groot centrum geopend en in Sevilla ligt een 10.000 m2 logistiek centrum. In Valencia (Paterna) staat een 15.000 m2 groot distributiecentrum.

Er zijn echter ook kleinere logistieke centra te vinden in Spanje die vlakbij of in de centra van steden liggen om van daaruit de extra snelle supermarkt en verse producten leveringen te doen. Daarnaast heeft Amazon veel uitbreidingsplannen zoals nieuwe logistieke centra in Spanje etc.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.