skip to Main Content
Alles over de internetwinkel Amazon in Spanje
123RF

Alles over de internetwinkel Amazon in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Alles over de internetwinkel Amazon in Spanje

123RF

Het Amerikaanse internet warenhuis Amazon is de laatste jaren enorm populair geworden in Spanje en er komen dagelijks, wekelijks en jaarlijks steeds meer klanten bij die via de website of de smartphone/tablet app hun artikelen kopen. Amazon heeft verdeeld over Spanje meerdere distributiecentra waarbij de grootste gelegen zijn nabij Madrid en Barcelona.

Amazon landde in 2011 in Spanje en is in korte tijd uitgegroeid tot de grootste internet verkoper van het land. Spanjaarden en in Spanje wonende buitenlanders kopen graag bij Amazon want het is gemakkelijk via internet op de computer of smartphone/tablet, het is snel wat betreft de afhandeling, producten worden (bijna) altijd op de afgesproken tijd thuis of het werk bezorgd en als er problemen zijn blijkt de after sales service ook goed te zijn.

Winkels

Amazon heeft geen fysieke winkels in Spanje en zal dat voorlopig ook niet krijgen. De miljoenen artikelen zijn alleen via internet te koop en kunnen ook alleen maar via internet (kredietkaart) betaald worden waarna deze thuis geleverd worden.

Transport

Amazon werkt in Spanje samen met diverse transportdiensten zoals de grootste Seur of MRW, DHL, UPS, Correos Express, Correos, Tourline en vele anderen. De snelheid van levering en de service van het op tijd leveren is vaak de verantwoordelijkheid van deze transportdiensten.

Diensten

Amazon staat natuurlijk bekend om de internetwinkel maar daarnaast biedt Amazon nog veel meer. Amazon heeft een eigen muziekstreamingdienst Amazon Music, heeft een eigen “Netflix-achtige” dienst genaamd Amazon Prime Video, er is een eigen ebook winkel genaamd Amazon Kindle en men heeft Amazon Fotos en nog veel meer.

Amazon Prime

Met een Amazon Prime abonnement betaal je in Spanje 19,95 euro per jaar (in 2018) wat een voordelige mogelijkheid is om van extra diensten en service te profiteren. Zo heb je met een Prime abonnement gratis thuisbezorging bij miljoenen artikelen die ook vaak binnen 24-uur thuisbezorgd worden.

Daarnaast krijg je met Prime ook gratis toegang tot Prime Video (de eigen Netflix-achtige dienst), Prime Fotos en speciale Flash aanbiedingen. Er wordt echter gespeculeerd in Spanje (maar is nog niet officieel bevestigd) dat het jaarlijkse bedrag voor Prime binnenkort verhoogd zal worden.

Logistiek

Amazon España opende haar eerste distributiecentrum in 2012 in de gemeente San Fernando de Henares nabij de Spaanse hoofdstad Madrid. Een logische keuze want dat ligt in het centrum van Spanje. Dit logistieke centrum is meerdere keren uitgebreid en vergroot en heeft nu  een oppervlakte van 77.000 m2.

Een tweede logistieke centrum werd geopend in de gemeente Getafe, ook nabij Madrid en er komt in dezelfde gemeente in 2018 nog een derde 55.000 m2 groot centrum in de Comunidad de Madrid bij. In Barcelona staat sinds 2017 in El Prat de Llobregat (nabij het vliegveld) een centrum van 60.000 m2. Nabij Barcelona in Martorells werd een 30.000 m2 groot centrum geopend en in Sevilla ligt een 10.000 m2 logistiek centrum. In Valencia (Paterna) staat een 15.000 m2 groot distributiecentrum.

Er zijn echter ook kleinere logistieke centra te vinden in Spanje die vlakbij of in de centra van steden liggen om van daaruit de extra snelle supermarkt en verse producten leveringen te doen. Daarnaast heeft Amazon veel uitbreidingsplannen zoals nieuwe logistieke centra in Spanje etc.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Bestellen en betalen gaan razendsnel en dan begint de bezorgellende. Seur is een ramp! Mijn bestelling zou op 30 april geleverd worden, niets. Juist vandaag, 15 mei brengt notabene de burgemeester het pakje bij mij aan de deur. Vermoedelijk is het pakje dus zomaar ergens beland in dit dorp. Als ik had geweten dat Seur de transporteur zou zijn, had ik niet besteld. Al twee keer eerder volledig de mist ingegaan en heb ik mijn geld terug geregeld.
    Kortom, heel jammer!

    1. Maar dat ligt er heel erg aan waar je woont. Bij ons is Seur zelfs de beste bezorgdienst, keurig op tijd, bellen van te voren om te kijken of je aanwezig bent dus no problemo. Anderder koeriersdiensten wil nog wel eens fout gaan. Maar dat is helaas niet de schuld van Amazon vind ik, amazon werkt immers met iedereen en had zelfs plannen om een eigen dienst op te zetten in spanjr, zoals in engeland

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken