Steeds meer krakers zoeken in Spanje naar vakantiewoningen om te bezetten

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Het zou je maar overkomen … kom je weer in Spanje om te verblijven in je vakantieappartement of vakantiewoning, zitten er andere mensen in die je huisje hebben overgenomen ofwel gekraakt. Het is iets wat steeds vaker voorkomt en in de ergste gevallen krijg je ze via de wet er niet eens uit. Dan zijn er ook nog die gevallen van krakers die op zoek zijn naar winst en een “losgeld” vragen voor je eigen vakantiewoning. Dit zijn praktijken die steeds vaker voorkomen langs de Spaanse Costa’s.

Daar waar de krakers in Spanje in eerste instantie bestonden uit families die met kinderen een slaapplaats zochten omdat ze het huis uit waren gezet, is het kraken van woningen nu op sommige plaatsen een winstgevende bezigheid geworden. Uiteraard bestaan er nog steeds krakers die uit pure noodzaak en om te kunnen overleven een leegstaande woning kraken maar steeds vaker zijn er krakers te zien die normale huizen bezetten en daar geld mee willen verdienen.

Banken

De meest gewilde woonobjecten zijn die appartementen en/of huizen die eigendom zijn van een bank. De reden daarvoor is omdat een bank veel moeilijker iemand uit een huis mag zetten, al helemaal als er kinderen bij betrokken zijn. Private eigenaren hebben het volgens de wet iets makkelijker maar het is nog steeds lastig om krakers uit je woning te krijgen.

Wintermaanden

Langs de Spaanse Costa’s staan op veel plaatsen tijdens de wintermaanden complete woonwijken leeg waarbij er duizenden vakantiewoningen wachten op een bezetting gedurende de vakantieperiodes en zomermaanden. Buiten die momenten wonen er bijna geen mensen in die wijken die dan ook makkelijk bezet kunnen worden door de “krakers maffia” om ze maar zo te noemen. Het gaat in dit geval niet om normale krakers maar mensen die een vakantiewoning in beslag nemen en een losgeld willen zien van de eigenaren zodat deze hun woning terug kunnen krijgen.

In sommige gevallen worden woningen compleet uitgeleefd en worden bezittingen verkocht om geld te verdienen waarna men weer verder trekt naar een andere woning indien dat noodzakelijk is omdat de oude gekraakte woning is uitgeleefd.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.