Alleen de Valencia regio en de Balearen hebben in Spanje nog een avondklok

Alleen de Valencia regio en de Balearen hebben in Spanje nog een avondklok

Alleen de Valencia regio en de Balearen hebben in Spanje nog een avondklok

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Terwijl praktisch alle autonome regio’s na beëindiging van de noodtoestand op zondag 9 mei ook hun avondklok lieten vervallen, was dat niet het geval in diverse autonome regio’s Zo wilden Navarra, de Canarische Eilanden, Baskenland, de Valencia regio en de Balearen de avondklok blijven gelden. Maar alleen de laatste twee regio’s hebben nu nog een ‘toque de queda’.

Met het einde van de noodtoestand (estado de alarma) in Spanje op zondag 9 mei kwam er ook een einde aan de regionale lockdowns en de avondklok omdat de juridische paraplu wegviel. Regionale overheden die toch een avondklok wilden hebben moesten dat aan de regionale rechtbank vragen en eventueel aan het Hooggerechtshof.

Maar de avondklok geldt op dit moment alleen in de Valencia regio (tussen 00 en 6 uur) en op de Balearen eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera (tussen 23 en 6 uur). Alleen deze twee regio’s hebben van de rechters toestemming gekregen voor de avondklok in de regio.

De avondklok-aanvragen in Baskenland, Navarra en de Canarische Eilanden werden door de rechters afgewezen. Alle andere autonome regio’s te weten Catalonië, Murcia regio, Aragón, Andalusië, Extremadura, Madrid regio, Castilla-La Mancha, Castilië en León, Galicië, Asturië, Cantabrië en La Rioja wilden geen avondklok meer.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.