Gevaccineerde toeristen mogen vanaf 20 mei zonder PCR-test naar Spanje reizen maar niet iedereen

Gevaccineerde toeristen mogen vanaf 20 mei zonder PCR-test naar Spanje reizen maar niet iedereen

Gevaccineerde toeristen mogen vanaf 20 mei zonder PCR-test naar Spanje reizen maar niet iedereen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Gevaccineerde buitenlandse toeristen zijn vanaf 20 mei waarschijnlijk weer welkom in Spanje en mogen het land binnenkomen zonder dat ze verplicht een negatieve PCR-testuitslag hoeven te laten zien. Maar voordat de gevaccineerde Nederlanders en Belgen springen van geluk, dat geldt niet voor iedereen en niet voor alle landen.

De minister van Toerisme kondigde aan dat vanaf waarschijnlijk 20 mei de PCR-test-eis in Spanje komt te vervallen voor bepaalde groepen reizigers. Het gaat dan met name om die toeristen uit landen en gebieden buiten Europa en de Europese Unie, dus niet Nederland en België.

Het gaat volgens de minister om reizigers uit de Latijns Amerikaanse landen, Aziatische landen, de Verenigde Staten (VS) en het Verenigd Koninkrijk (VK). In het geval van het VK hangt de komst van de reizigers helemaal af van het Britse corona-stoplicht omdat Spanje voorlopig nog niet gezien wordt als een veilig land.

Voor reizigers uit Europese landen en EU-lidstaten zoals Nederland en België geldt voorlopig nog steeds dat ook gevaccineerde personen een negatieve PCR-testuitslag van maximaal 72 uur oud moeten laten zien bij aankomst in Spanje. Dat hebben we in DIT ARTIKEL al gedetailleerd beschreven.

LEESTIP:
Ik ben al gevaccineerd: moet ik een PCR-test laten afnemen om naar Spanje te reizen?

In de EU wacht men nog op het Europese Corona Vaccinatie Certificaat en zolang als dat er niet is moeten ook gevaccineerde personen met een PCR-test laten zien dat ze niet het coronavirus meedragen. Verwacht wordt dat dit Europese Corona Certificaat in juli van kracht wordt in Spanje.

Over het algemeen gaat het om reizigers uit landen met een lage corona-incidentie zoals landen in Latijns Amerika of Azië. Daarover wordt nog onderhandeld met de EU maar de kans is ook aanwezig dat lage corona-incidentie landen binnen de EU op de lijst kunnen komen te staan zodat inwoners daarvan zonder de verplichte PCR-test naar Spanje kunnen reizen als ze gevaccineerd zijn.

In dit artikel worden landen zoals Frankrijk, Duitsland en Italië genoemd maar voorlopig nog niet Nederland en België.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.