Vaccinatie-proces Valencia regio en Catalonië: 40-49 jaar vanaf half juni

Vaccinatie-proces Valencia regio en Catalonië: 40-49 jaar vanaf half juni
Beeld: Freepik

Vaccinatie-proces Valencia regio en Catalonië: 40-49 jaar vanaf half juni

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA/BARCELONA – In de autonome regio’s Catalonië en de Valencia regio hebben de regionale overheden bekend gemaakt wanneer ze verwachten te starten met de vaccinatie van personen in de leeftijdsgroep 40-49 jaar. Op dit moment is men in Catalonië bezig met de vaccinatie van personen tussen 50 en 59 jaar, iets wat in de Valencia regio moet beginnen vanaf 17 mei.

De inwoners van de autonome regio Catalonië die geboren zijn tussen 1962 en 1971 en dus nu in de leeftijdsgroep 50-59 jaar horen kunnen sinds 12 mei ongeacht de leeftijd een vaccinatie-afspraak maken via DEZE WEBSITE.

In eerste instantie zou de vaccinatie in de leeftijdsgroep 50-59 jaar langzaam gaan beginnen met de geboortejaren 1962, 1963, 1964 etc. maar sinds woensdag 12 mei is het mogelijk voor iedereen die geboren is in de jaren 1962 tot 1971 een afspraak te maken. 

Ondertussen heeft men in Catalonië ook bekend gemaakt dat verwacht wordt dat men half juni kan beginnen met de vaccinatie van de leeftijdsgroep 40-49 jaar. Over de groep inwoners jonger dan 40 jaar is nog niets definitiefs bekend gemaakt maar dat zou vanaf half juli moeten gebeuren.

  • LINK naar website om een vaccinatie-afspraak te maken in Catalonië
  • LINK naar website om de leeftijdsgroepen en voortgang te zien in Catalonië

Valencia regio

In de Valencia regio heeft men eerder al aangegeven vanaf 17 mei te willen beginnen met de vaccinatie van de leeftijdsgroep 50-59 jaar. Nog voordat men met deze leeftijdsgroep is begonnen heeft de regionale overheid ook al bekend gemaakt te willen beginnen met de leeftijdsgroep 40-49 jaar.

Dat zou dan moeten gebeuren vanaf 17 juni zoals de regionale premier van de Valencia regio Ximo Puig op woensdag bevestigde. Verder zei hij dat de personen ouder dan 50 jaar tegen die tijd tenminste één prik/dosis hebben gehad.

  • LINK naar website om de leeftijdsgroepen en voortgang te zien in de Valencia regio
  • LINK naar website met meer informatie over de vaccinatie in de Valencia regio
  • (Online afspraak maken is (nog) niet mogelijk in de Valencia regio.

UPDATE: Ook de regionale overheid in de Madrid regio heeft op donderdag laten weten dat ook zij in juni beginnen met de vaccinatie van de leeftijdsgroep 40-49 jaar. Overigens geldt dat ook voor de autonome regio’s Andalusië, Asturië, Balearen, Castilië en León en Extremadura. In totaal wonen er volgens het Spaanse Bureau voor de Statistiek in Spanje 7.863.419 personen die geboren zijn tussen 1972 en 1981.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.