skip to Main Content
Verbod op stierenrennen met brandende hoorns in Valencia

Verbod op stierenrennen met brandende hoorns in Valencia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

stier-vuur1aVALENCIA – De gemeenteraad van de stad Valencia heeft een verbod uitgegeven op de populaire en traditionele feesten waarbij op de hoorns van stieren vuurwerk worden vastgemaakt en dan worden losgelaten in de straten. Volgens de burgemeester is dit wreed voor de stieren en dus niet meer van deze tijd.

In Valencia is het gebruikelijk om bij het stierenrennen wat elk jaar plaatsvind brandende kaarsvetballen of vuurwerk aan de hoorns van de stier te bevestigen. Deze stieren rennen daarna door de straten van de stad waarbij men voor die stieren moet uitlopen. Volgens de Linkse coalitie gemeente is dit wreed en hebben de stieren flink te lijden.

Het rennen zelf is echter nog steeds niet verboden aangezien de stieren daarbij niet gewond raken en niet gedood worden. Wel zal de gemeente veel minder subsidie gaan geven voor deze festiviteiten en krijgt de opleiding voor stierenvechter ook geen geld meer van de linkse gemeente.

Terwijl de coalitie gemeente van de stad het verbod heeft uitgesproken spreken de conservatieve PP politici van schande en een einde van de culturele tradities van de stad Valencia. De gemeente had niet anders verwacht van de PP aangezien zij nu juist voorstanders zijn van alles wat met stieren te maken heeft.

Het verbod op de brandende stieren volgt nadat er elders in het land in Valladolid ook al een verbod kwam op het doden van de zogenaamde Toro de la Vega in de plaats Tordesillas in Castilla y León. Hier was het gebruikelijk om een stier los te laten, deze te achtervolgen en dan met een lans te doden. Dat doden is vanaf deze zomer niet meer toegestaan. Alle politieke partijen, inclusief de conservatieve PP, stemden voor afschaffing in dit geval – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken