skip to Main Content
Alicante gekozen als beste bestemming voor een “stedentrip met strand” binnen Europa

Alicante gekozen als beste bestemming voor een “stedentrip met strand” binnen Europa

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Veel SpanjeVandaag lezers en Spanje liefhebbers wisten het natuurlijk al veel langer, Alicante is de beste stad aan de zee voor een stedentrip waarbij cultuur en strand gecombineerd kunnen worden tijdens een bezoek. Ook bij het recente onderzoek van Omio (voorheen GoEuro) is gebleken dat Alicante op de onderdelen uitgaan, watersport en reisgemak de beste punten scoorde. Alicante wist 98,14 van de 100 beschikbare punten te krijgen. Naast Alicante staan er nog meer Spaanse bestemmingen op de lijst.

Een stad in Spanje bezoeken tijdens een stedentrip is altijd leuk en natuurlijk is een bezoekje aan Madrid, Sevilla, Córdoba of Granada helemaal geweldig maar als deze stad ook nog eens aan de kust ligt en je een bezoek aan een mooie stad ook kan combineren met een bezoek aan het strand, dan spreekt men over de perfecte stedentrip met strand. In Spanje zijn uiteraard veel mogelijkheden zoals Barcelona, Tarragona, Valencia, Alicante, Palma (de Mallorca), Almería, Málaga, Cádiz etc. Maar er kan er maar een de beste zijn en dat is dit jaar Alicante geworden.

Alicante

Alicante is met 98 van de 100 punten de verdiende winnaar voor een stedentrip met strand in Europa! Deze Spaanse stad scoort uitstekend op alle fronten. Vanaf luchthaven Alicante-Elche in de regio Valencia reis je in slechts 24 minuten naar het strand. Eenmaal aangekomen kun je jezelf onderdompelen in zowel de Mediterrane cultuur als de zee. ‘s Avonds kun je het nachtleven van de stad verkennen en overdag is het mogelijk om heerlijk te zonnebaden op één van de beste stranden van Alicante die met een Blauwe Vlag zijn bekroond zoals het La Albufereta strand of San Juan en Postiguet.

Bron: GoEuro/Omio

Andere Spaanse steden

Alicante is dan weliswaar als de nummer een geëindigd op de lijst van Omio maar er staan in de top 100 nog verschillende andere Spaanse top steden. Denk aan Palma (de Mallorca) die op de derde plaats staat met een score van 97,4 (van de 100) of natuurlijk Barcelona op de vierde plaats met 97,11 punten. Verder naar beneden staat op de elfde plaats de hippe en populaire Andalusische stad Málaga met een score van 96,01 gevolgd door Puerto del Carmen op Lanzarote (plaats 12) met 95,93 punten en Maspalomas op Gran Canaria (14) met 94,77 punten of Benidorm aan de Costa Blanca (15) met 94 punten.

De lijst wordt verder aangevuld met onder andere las Palmas de Gran Canaria (16), San Sebastian (17), Valencia (19), Ibiza (30), Cartagena (34), Vigo (39), Santa Cruz de Tenerife (40), Cádiz (47), Gijón (58), Puerto de la Cruz (61), La Gomera (62), A Coruña (66) en Bilbao (67).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Palma de Mallorca zo veel interessanter, leuker, nu ja op de 3e plaats……
    Alicante heeft het nog steeds niet voor mij…..
    Valencia fantastisch……….

  2. ja Andre, dit kan ik ook niet begrijpen, er zijn betere plaatsen maar allee, ieder zijn mening natuurlijk

  3. Onvoorstelbaar dat dit niet Malaga is…want in Malaga is zoveel meer te beleven dan in Alicante!

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken