skip to Main Content
WK-2018: Bondscoach van Spanje een dag voor het Wereldkampioenschap ontslagen (UPDATE)
20 Minutos

WK-2018: Bondscoach van Spanje een dag voor het Wereldkampioenschap ontslagen (UPDATE)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

WK-2018: Bondscoach Spanje ontslagen

20 Minutos

VOETBAL – Slechts een dag voor het begin van het Wereldkampioenschap voetbal in Rusland en twee dagen voor de eerste wedstrijd van Spanje heeft de Spaanse voetbalbond besloten de bondscoach te ontslaan. De reden voor het ontslag van Julen Lopetegui is het feit dat bekend werd dat hij na het WK de hoofdtrainer van Real Madrid wordt.

Voorzitter Luis Rubiales van de Spaanse voetbalbond Federación Española de Fútbol (RFEF) heeft deze beslissing moeten nemen nadat nog geen 20 uur geleden en een dag voor aanvang van het Wereldkampioenschap voetbal bekend werd dat de bondscoach na het WK meteen zijn ontslag indient en trainer van Real Madrid wordt om de vertrokken Zidane op te volgen.

Volgens de voetbalbond is dit geen correcte manier van werken en kan Julen Lopetegui niet verder aan het hoofd staan van het nationale Spaanse elftal. Volgens voorzitter Rubiales moet er een duidelijke boodschap zijn naar de spelers van La Roja dat de bondscoach 100% achter het doel om het WK-2018 te winnen staat en dat de bondscoach niet met zijn hoofd bij zijn volgende baan zit.

De Spaanse voetbalbond zit nu met het probleem dat men op zoek moet naar een nieuwe bondscoach, slechts een dag voor aanvang van het WK-2018 en twee dagen voor aanvang van de wedstrijd op vrijdag 15 juni om 20 uur tegen Portugal.

In de pers worden reeds namen genoemd zoals Míchel, Albert Celades, Quique Sánchez Flores, Quique Setién, Fernando Hierro, Aitor Karanka, Luis Enrique, Rafa Benítez en Paco Jémez.

UPDATE: Fernando Hierro is gekozen tot nieuwe bondscoach van het Spaanse elftal welke hij zal begeleiden tijdens het WK-2018. De 50-jarige Hierro is reeds bekend bij alle voetballers van het elftal aangezien hij de sportdirecteur was van de Spaanse voetbalbond.

Tussen 2007 en 2011 was Fernando Hierro, een voormalige Real madrid speler, de rechterhand van bondscoach Luis Aragonés en daarna van Vicente del Bosque waarmee hij de EK-2008 en de WK-2010 wist te winnen.

Als oud-international heeft Hierro voor Spanje ook meegedaan aan vier Wereldkampioenschappen (Italië 1990, USA 1994, Frankrijk 1998 en Korea/Japan 2002) en twee Europese Kampioenschappen (Engeland 1996 en België/Nederland 2000). Als trainer heeft Hierro echter niet zoveel ervaring, slechts twee keer bij Real Oviedo en als hulp van Ancelotti bij Real Madrid.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Ik vind het eerlijk gezegd volkomen terecht, dit ontslag . Wat hebben contracten nog voor zin, als men een maand later dit soort dingen flikt ? Uiteraard altijd gedreven door geld. De Spaanse bond geeft hier een goed signaal mee af.

  2. k vind het wel heel spijtig voor Spanje en de spelers …dit hadden ze niet verdiend
    Ik hoop dat ze er goed uitkomen , want in ben fan van voetbal gek Spanje . Maar ik denk het wel ..T zijn allemaal profs e .

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by