IKEA gaat een woonwinkel XS bouwen bij Almería

IKEA gaat een woonwinkel XS bouwen bij Almería
Beeld: Canva

IKEA gaat een woonwinkel XS bouwen bij Almería

ALMERÍA – De Zweedse woonketen IKEA heeft de plannen bekend gemaakt om bij Almería een nieuwe winkel te gaan bouwen. Het gaat om een ‘nieuw’ winkel formaat XS met meer dan 25.000 vierkante meter waarvan bijna 8.000 vierkante meter winkeloppervlak op drie verdiepingen. IKEA gaat 20 miljoen investeren in deze winkel waar 750 mensen werk zullen vinden. Volgens de berekeningen zou deze IKEA in de zomer van 2023 open moeten gaan.

De laatste jaren zijn er in Spanje maar weinig grote IKEA winkels zoals iedereen die kent bijgekomen. De plannen voor winkels in Tarragona en Girona gingen niet door en ook de grote winkels die gepland stonden bij andere steden is nog veel over onbekend. De meest recente opening vond plaats in Madrid waar een XS winkel van 7.500 vierkante meter werd geopend.

De nieuwe IKEA vestiging in Almería komt niet geheel als een verrassing want daar wordt ook al jaren over geschreven. Nu zijn de plannen echter in een vergaand stadium en wacht IKEA alleen nog op diverse goedkeuringen. De IKEA winkel staat gepland bij de Rambla Belén nabij de snelweg A-7.

De winkel wordt geopend met de module XS wat de tweede in deze soort van Spanje zal worden, na de recent geopend XS winkel in Madrid. Almería heeft op dit moment al twee kleinere stadswinkels. In Andalusië zijn drie grote traditionele IKEA winkels te vinden in Sevilla, Málaga en Jerez de la Frontera.

IKEA Ibérica heeft in Spanje op het vasteland 18 ‘grote’ traditionele winkels in A Coruña, Asturias, Zaragoza, Catalonië (3x), Baskenland, Valencia, Murcia, Madrid (3x), Valladolid, Sevilla, Málaga en Cádiz. De winkels op de Balearen en Canarische Eilanden tellen niet mee, die horen bij IKEA Islas. IKEA heeft daarnaast twee service-centers in Valladolid en Asturië en een veelvoud van verkooppunten waarna het totaal aantal verkooppunten in zes verschillende formaten (tiendas urbana, espacios de planificación, espacios temporales) al snel boven de honderd komt in Spanje. Bekijk HIER alle IKEA winkels op het vasteland.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.