Welke Spaanse regio heeft de goedkoopste vakantieverblijven deze zomer?

Welke Spaanse regio heeft de goedkoopste vakantieverblijven deze zomer?
Beeld: via Holidu / web

Welke Spaanse regio heeft de goedkoopste vakantieverblijven deze zomer?

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De zomer is gearriveerd, wat betekent dat veel mensen hun vakantieplannen opstellen. Voor degenen die kiezen voor een vakantie in Spanje en nieuwsgierig zijn welke autonome regio de betaalbaarste vakantieverblijven biedt, heeft het platform Holidu een overzicht gemaakt van de voordeligste opties. Dit is gebaseerd op hun vergelijkende studie, waarin ze de prijzen en bezettingsgraden in de verschillende regio’s van het land tijdens de zomermaanden hebben geëvalueerd.

Vakantieverblijven, variërend van luxe villa’s met privézwembaden tot knusse stadsappartementen, zijn een van de populairste accommodaties voor zomer vakantiegangers. Uit het onderzoek blijkt dat de gemiddelde prijs in Spanje tijdens de zomermaanden rond de 172 euro per nacht ligt, wat 13% hoger is dan in de voorgaande zomer voor dezelfde periode.

Van alle autonome regio’s in Spanje zijn de Canarische Eilanden het meest betaalbaar. Deze eilandengroep staat bekend als de voordeligste vakantiebestemming van Spanje voor dit seizoen, met prijzen tot 104 euro per nacht. Extremadura en Galicië volgen op de tweede plaats, waar de prijs per nacht gemiddeld rond de 105 euro ligt.

Een nacht op de zonnige stranden van Murcia kost gemiddeld 110 euro, terwijl je voor bergachtige bestemmingen, perfect voor wandelaars zoals Asturië en Castilla y León, respectievelijk 114 en 115 euro betaalt. De overige regio’s hanteren uiteenlopende prijzen: La Rioja (119 euro), Aragón en Cantabrië (120 euro), Navarra (121 euro), Castilla-La Mancha (131 euro), de Valencia regio (134 euro) en Andalusië (141 euro).

Met een iets groter budget komt de gemiddelde prijs in Catalonië uit op 161 euro, in het Baskenland op 178 euro en in de regio Madrid op 180 euro per nacht. Tot slot blijven de Balearen, met hun turquoise wateren, voor het tweede opeenvolgende jaar de prijzigste vakantiebestemming in Spanje voor het huren van een vakantieverblijf, waarbij een overnachting tijdens het zomerseizoen ongeveer 253 euro kost.

toeristen appartementen
Prijzen toeristische appartementen verhuur flink omhoog deze zomer in Spanje
Verwacht wordt dat de toeristische verhuur van appartementen deze zomer in Spanje duurder zal zijn dan andere jaren omdat de inflatie de kosten van o.a. wat …
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud