skip to Main Content
Acht doden en 12 gewonden bij brand in bejaardentehuis Zaragoza

Acht doden en 12 gewonden bij brand in bejaardentehuis Zaragoza

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

bejaardentehuis1ZARAGOZA – Bij een brand in een bejaardentehuis in Zaragoza zijn dit weekend acht inwoners om het leven gekomen. Daarnaast zijn er nog eens elf inwoners en een verzorger gewond geraakt vanwege het inhaleren van rook. De brand gebeurde afgelopen zaterdag op de eerste verdieping van het bejaardentehuis.

Waarschijnlijk is de brand ontstaan nadat een van de bejaarde inwoners een matras in lichterlaaie had gezet. Het is nu nog niet bekend of dit een ongeval was of dat dit met opzet werd gedaan. De brandende matras wist echter al snel andere meubels, wanden en plafonds in lichterlaaie te zetten waardoor er een enorme rookontwikkeling ontstond.

De inwoner van die kamer en nog eens zeven buren tussen de 72 en 92 jaar oud wisten de brand niet te overleven en stierven in hun slaap door inhalering van de rook. Twaalf anderen, elf inwoners en een verzorger, raakten daarnaast gewond door de rook.

Alles wijst erop dat een van de vrouwelijke inwoners een matras in brand had gezet waardoor het vuur wild om zich heen sloeg. De overige overleden inwoners waren tevens vrouwen tussen de 72 en 94 jaar oud. Het is de ergste brand sinds jaren in een bejaardentehuis in Spanje – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken