skip to Main Content
Trending topic op Twitter: het sexapepeal van de militairen van het Spaanse legioen

Trending topic op Twitter: het sexapepeal van de militairen van het Spaanse legioen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Spanje heeft net zoals Frankrijk nog steeds een vreemdelingenlegioen, al heet dat tegenwoordig niet meer zo. Doorgaans worden de militairen die tot het “Legión Española” behoren niet veel gezien maar zo af en toe tijdens parades verschijnen de veelal stoere en goed gebouwde mannen in hun speciale uniform in beeld. Dat viel ook een Britse Twitteraar op die een foto deelde welke daarna door duizenden mensen werd gedeeld en al snel een soort van trending topic werd.

De “legionarios españoles” ofwel de militairen die tot het Spaanse (vreemdelingen) legioen behoren zijn een aparte verschijning. Ten eerste zijn het vaak goed gebouwde mannen die strak in hun uniform zitten waarbij meteen opvalt dat er geen bovenste knop op de shirts/hemden zit waardoor veel blote borst te zien is. Dat viel ook de Britse twitteraar @huwlemmey op die op een donkere Engelse morgen op 5 juli vier foto’s van Spaanse militairen deelde met zijn 9.500 volgers. Dat bleek een succes waarop vele twitteraars deze foto’s weer deelden en al snel de halve wereld rondgingen.

Sexy?

Het feit dat de “legionarios” sexy en goed gebouwd zijn is niets nieuws voor de Spanjaarden. Dat is dan ook de reden dat bij elke parade waar ook leden van het Spaanse legioen aanwezig zijn deze het hoogtepunt zijn van de parade. Niet alleen vanwege de stoere mannen in strakke pakjes met open hemden maar ook vanwege de geit die steevast als mascotte meegaat en de goed getrainde paradepas die men hanteert. Daarnaast zingen de militairen ook nog eens luidkeels hun lijfliederen zoals “Novios de la Muerte” en “Canción del legionario”. Oordeel zelf door naar de volgende foto’s te kijken 😉

Wat is het Spaanse Legioen

Het Spaans Legioen (Legión Española), het voormalige Spaanse Vreemdelingenlegioen, is een elite-onderdeel van het Spaanse leger. Het werd opgericht in 1920 en telt 8.000 soldaten. De eenheid wordt voornamelijk ingezet langs de kust van Marokko maar ook internationaal daar waar nodig. Het eerste en tweede tercio zijn gelegerd in de Spaanse exclaves in Marokko, respectievelijk Melilla en Ceuta. Het werd oorspronkelijk opgericht naar het voorbeeld van het Franse Vreemdelingenlegioen. Momenteel is het echter geen vreemdelingenleger meer. Voordat Spanje zijn Afrikaanse territoria opgaf, was het Legioen gelegerd in Spaans-West-Afrika. Francisco Franco was een bekend bevelhebber van het toenmalige vreemdelingenlegioen.

Ondanks het feit dat het vaak stoere en sexy mannen zijn, blijven het ook soldaten en worden ze ingezet bij oorlogen etc. De belangrijke oorlogen waaraan het legioen deelnam zijn: Rifoorlog (1920), Spaanse Burgeroorlog (1936-1939), Ifni oorlog (1957-1958), Oorlogen in Joegoslavië, Irakoorlog en de Afghaanse Oorlog (2001-heden).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken