skip to Main Content
Niemand wil een mobiel nummer met een 7 hebben in Spanje
123rf

Niemand wil een mobiel nummer met een 7 hebben in Spanje

MADRID – Over het algemeen beginnen Spaanse mobiele telefoonnummers met een 6 maar sinds 2012 kan het ook voorkomen dat telefoonnummers beginnen met een 7. Slechts 2% van alle mobiele telefoonnummers heeft echter een 7 als eerste cijfer waarbij blijkt dat een 7 niet populair is bij de Spanjaarden.

Op dit moment zijn er 1,9 miljoen telefoonnummers die met een 7 beginnen in Spanje, een 2% van het totaal aantal mobiele telefoonnummers van 93,1 miljoen. Van de 1,9 miljoen nummers die met een 7 beginnen zijn er echter maar 1,4 miljoen ook echt in gebruik.

Omdat de telefoonnummers met een 7 aan het begin dus niet veel voorkomen in Spanje vertrouwen veel mensen deze nummers niet als men daarmee gebeld wordt. Men is immers gewend aan een mobiel telefoonnummer met een 6 aan het begin en alles wat afwijkt is vreemd. De 7-nummers zijn dan ook niet populair in Spanje.

Met een 7

In 2012 werden er maar liefst 40 miljoen mobiele telefoonnummers met 71, 72, 73 en 74 aan het begin gereserveerd waarbij er nog eens 50 miljoen nummers bij kunnen komen met 75, 76, 77, 78 en 79 aan het begin.

De mobiele telefoonproviders maken echter amper gebruik van deze 7-nummers en willen liever de nog bestaande vrije 6-nummers gebruiken. Van de 100 miljoen die er zijn worden er nu 91,2 miljoen gebruikt.

Het merendeel van de mobiele telefoonnummers met een 7 aan het begin zijn in gebruik genomen door de providers MásMóvil, Yoigo, Pepephone, Llamaya en Lebara.

Waarom een 6?

Maar heb je jezelf wel eens afgevraagd waarom de mobiele telefoonnummers met een 6 beginnen terwijl de vaste lijnen in Spanje met een 9 beginnen? De reden daarvoor is volgens deze website simpel: om meer Europees en herkenbaarder te zijn.

In het begin van de mobiele telefonie begonnen de nummers ook met een 9, net zoals de vaste lijnen (huistelefoons). Maar men koos uiteindelijk voor de 6 omdat er meer combinaties mogelijk zouden zijn en omdat het meer aansluit op andere EU-landen zoals Nederland, Frankrijk, Luxemburg, Denemarken en Griekenland.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. In België kan men mits betaling het mobiele nummer zelf samenstellen
  Weet iemand of die mogelijkheid ook bestaat in Spanje?

 2. Ik woon sinds 1 1/2 jaar in Spanje en heb ook een mobielnr dat begint met een 7. Ipv dit te promoten zorgen jullie ervoor dat dit nummer niet te vertrouwen is. Jammer. Ik heb nl een eigen zaak dus dit schrikt mensen dalijk af. De 6 is bijna vol dus daarom de 7. Net zoals bij de vaste nrs daar is de 9 ook bijna vol dus dan ben ze de 8.
  Mss positief verhaal schrijven over 7 bij mobiel nr.

  1. Hè ja, Lilian, door deze site gaat geheid niemand je nog bellen. Of zou het zo kunnen zijn dat lezers nu denken “ah dus een mobiel kan ook met 7 beginnen.”? Niet zo negatief doen hoor.

  2. @Lilian; wat heeft dit artikel in vredesnaam met vertrouwen in de nummers te maken?

   Waarom zou een Nederlandstalige nieuwssite überhaupt Spaanse telefoonnummers met een 7 moeten promoten? Dat zorgt er echt niet voor dat Spanjaarden sneller een telefoonnummer beginnend met een 7 nemen hoor, waar dit artikel over gaat. Ook zorgt het er niet voor dat mensen worden afgeschrikt een nummer met een 7 te bellen of een oproep daarvan aan te nemen. Het enige dat mensen zou kunnen afschrikken is het gebruik van te veel afkortingen en spreektaal in geschreven tekst, komt namelijk niet heel professioneel over. Ik hoop dus dat u dat in uw professionele teksten niet doet.

 3. Als men ooit met de 9 begon en daarna de 6 koos dan is de meest voor de hand liggende het nummer 3 (zie 3 6 9 Nikola Tesla).

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by