Niemand wil een mobiel nummer met een 7 hebben in Spanje

Niemand wil een mobiel nummer met een 7 hebben in Spanje
Beeld: 123rf

Niemand wil een mobiel nummer met een 7 hebben in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Over het algemeen beginnen Spaanse mobiele telefoonnummers met een 6 maar sinds 2012 kan het ook voorkomen dat telefoonnummers beginnen met een 7. Slechts 2% van alle mobiele telefoonnummers heeft echter een 7 als eerste cijfer waarbij blijkt dat een 7 niet populair is bij de Spanjaarden.

Op dit moment zijn er 1,9 miljoen telefoonnummers die met een 7 beginnen in Spanje, een 2% van het totaal aantal mobiele telefoonnummers van 93,1 miljoen. Van de 1,9 miljoen nummers die met een 7 beginnen zijn er echter maar 1,4 miljoen ook echt in gebruik.

Omdat de telefoonnummers met een 7 aan het begin dus niet veel voorkomen in Spanje vertrouwen veel mensen deze nummers niet als men daarmee gebeld wordt. Men is immers gewend aan een mobiel telefoonnummer met een 6 aan het begin en alles wat afwijkt is vreemd. De 7-nummers zijn dan ook niet populair in Spanje.

Met een 7

In 2012 werden er maar liefst 40 miljoen mobiele telefoonnummers met 71, 72, 73 en 74 aan het begin gereserveerd waarbij er nog eens 50 miljoen nummers bij kunnen komen met 75, 76, 77, 78 en 79 aan het begin.

De mobiele telefoonproviders maken echter amper gebruik van deze 7-nummers en willen liever de nog bestaande vrije 6-nummers gebruiken. Van de 100 miljoen die er zijn worden er nu 91,2 miljoen gebruikt.

Het merendeel van de mobiele telefoonnummers met een 7 aan het begin zijn in gebruik genomen door de providers MásMóvil, Yoigo, Pepephone, Llamaya en Lebara.

Waarom een 6?

Maar heb je jezelf wel eens afgevraagd waarom de mobiele telefoonnummers met een 6 beginnen terwijl de vaste lijnen in Spanje met een 9 beginnen? De reden daarvoor is volgens deze website simpel: om meer Europees en herkenbaarder te zijn.

In het begin van de mobiele telefonie begonnen de nummers ook met een 9, net zoals de vaste lijnen (huistelefoons). Maar men koos uiteindelijk voor de 6 omdat er meer combinaties mogelijk zouden zijn en omdat het meer aansluit op andere EU-landen zoals Nederland, Frankrijk, Luxemburg, Denemarken en Griekenland.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.