Niemand wil een mobiel nummer met een 7 hebben in Spanje

Niemand wil een mobiel nummer met een 7 hebben in Spanje
Beeld: 123rf

MADRID – Over het algemeen beginnen Spaanse mobiele telefoonnummers met een 6 maar sinds 2012 kan het ook voorkomen dat telefoonnummers beginnen met een 7. Slechts 2% van alle mobiele telefoonnummers heeft echter een 7 als eerste cijfer waarbij blijkt dat een 7 niet populair is bij de Spanjaarden.

Op dit moment zijn er 1,9 miljoen telefoonnummers die met een 7 beginnen in Spanje, een 2% van het totaal aantal mobiele telefoonnummers van 93,1 miljoen. Van de 1,9 miljoen nummers die met een 7 beginnen zijn er echter maar 1,4 miljoen ook echt in gebruik.

Omdat de telefoonnummers met een 7 aan het begin dus niet veel voorkomen in Spanje vertrouwen veel mensen deze nummers niet als men daarmee gebeld wordt. Men is immers gewend aan een mobiel telefoonnummer met een 6 aan het begin en alles wat afwijkt is vreemd. De 7-nummers zijn dan ook niet populair in Spanje.

Met een 7

In 2012 werden er maar liefst 40 miljoen mobiele telefoonnummers met 71, 72, 73 en 74 aan het begin gereserveerd waarbij er nog eens 50 miljoen nummers bij kunnen komen met 75, 76, 77, 78 en 79 aan het begin.

De mobiele telefoonproviders maken echter amper gebruik van deze 7-nummers en willen liever de nog bestaande vrije 6-nummers gebruiken. Van de 100 miljoen die er zijn worden er nu 91,2 miljoen gebruikt.

Het merendeel van de mobiele telefoonnummers met een 7 aan het begin zijn in gebruik genomen door de providers MásMóvil, Yoigo, Pepephone, Llamaya en Lebara.

Waarom een 6?

Maar heb je jezelf wel eens afgevraagd waarom de mobiele telefoonnummers met een 6 beginnen terwijl de vaste lijnen in Spanje met een 9 beginnen? De reden daarvoor is volgens deze website simpel: om meer Europees en herkenbaarder te zijn.

In het begin van de mobiele telefonie begonnen de nummers ook met een 9, net zoals de vaste lijnen (huistelefoons). Maar men koos uiteindelijk voor de 6 omdat er meer combinaties mogelijk zouden zijn en omdat het meer aansluit op andere EU-landen zoals Nederland, Frankrijk, Luxemburg, Denemarken en Griekenland.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
7 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

@ : liliane: wat is er negatief aan dit artikel? Het is net informatief.
Dank u, redactie!

In België kan men mits betaling het mobiele nummer zelf samenstellen
Weet iemand of die mogelijkheid ook bestaat in Spanje?

Ik heb een vast nummer dat met een 8 begint!

Ik woon sinds 1 1/2 jaar in Spanje en heb ook een mobielnr dat begint met een 7. Ipv dit te promoten zorgen jullie ervoor dat dit nummer niet te vertrouwen is. Jammer. Ik heb nl een eigen zaak dus dit schrikt mensen dalijk af. De 6 is bijna vol dus daarom de 7. Net zoals bij de vaste nrs daar is de 9 ook bijna vol dus dan ben ze de 8.
Mss positief verhaal schrijven over 7 bij mobiel nr.

Hè ja, Lilian, door deze site gaat geheid niemand je nog bellen. Of zou het zo kunnen zijn dat lezers nu denken “ah dus een mobiel kan ook met 7 beginnen.”? Niet zo negatief doen hoor.

@Lilian; wat heeft dit artikel in vredesnaam met vertrouwen in de nummers te maken? Waarom zou een Nederlandstalige nieuwssite überhaupt Spaanse telefoonnummers met een 7 moeten promoten? Dat zorgt er echt niet voor dat Spanjaarden sneller een telefoonnummer beginnend met een 7 nemen hoor, waar dit artikel over gaat. Ook zorgt het er niet voor dat mensen worden afgeschrikt een nummer met een 7 te bellen of een oproep daarvan aan te nemen. Het enige dat mensen zou kunnen afschrikken is het gebruik van te veel afkortingen en spreektaal in geschreven tekst, komt namelijk niet heel professioneel over. Ik hoop… Lees verder »

Als men ooit met de 9 begon en daarna de 6 koos dan is de meest voor de hand liggende het nummer 3 (zie 3 6 9 Nikola Tesla).

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.