Search
menu
Search

Beste 10 gazpacho’s die je in de supermarkt kunt kopen in Spanje

Beste 10 gazpacho’s die je in de supermarkt kunt kopen in Spanje
Beeld: 123rf

Beste 10 gazpacho’s die je in de supermarkt kunt kopen in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse Organización de Consumidores y Usuarios (OCU) heeft een vergelijkingsonderzoek gehouden onder de verschillende merken en types gazpachos die te koop zijn in de winkels in Spanje. Daarbij is gekeken naar de kwaliteit van het product, de prijzen en de ingrediënten. Bij de populaire gazpachos winnen de huismerken van de Aldi, Lidl, Ahorramas, Día en Mercadona het van de grote merken terwijl de Santa Teresa Gazpacho Raf tot beste werd gekozen.

Nu het warm/heet is in Spanje is een gezonde koude vitaminerijke soep erg aangenaam. In Spanje heeft men daar een antwoord op met de traditionele gazpacho. Met temperaturen tussen de 30 en 40 graden kan een koud glas of kom van deze verfrissende soepen/dranken de nodige vitaminen geven om er weer even afgekoeld tegenaan te kunnen gaan.

Wat is gazpacho

De klassieker onder het afkoelende voedsel (of drank) in Spanje, de koude soep. De Gazpacho wordt gemaakt van rauwe groenten en kruiden, meestal met tomaat, maar in de originele versie absoluut zonder vlees of bouillon. Deze soep wordt niet verwarmd maar moet ijskoud gegeten worden. Gazpacho stilt de honger, lest de dorst en voorziet het lichaam van de nodige vitamines en zout.

Het gerecht wordt zowel als amuse, voorgerecht, hoofdgerecht, tapa of als tussendoortje gegeten/gedronken. De Gazpacho bestaat uit tomaten, rode paprika, komkommer, uien, water, azijn, knoflook en zout (de croutons, stukjes rode paprika en uien en croutons worden meestal apart erbij gegeven maar het kan ook zonder).

Vergelijking OCU

Uit de vergelijking van de vereniging van consumenten OCU is gebleken dat de beste gazpacho’s verkocht worden in de Aldi, Lidl, Ahorramas, Día en Mercadona supermarkten. De beste gazpacho is echter de Santa Teresa Gazpacho Raf geworden met 85 punten en een verkoopprijs van 5,05 euro voor een 750 ml. fles. De gazpacho die de OCU echter aanraadt vanwege kwaliteit- en prijsverhouding is de Chef Select gazpacho Tradicional van de Lidl supermarkt met 82 punten en een verkoopprijs van 1,19 euro voor een liter brikverpakking.

Top 10 gazpacho’s

  1. Santa Teresa Gazpacho Raf / 750 ml fles / 5,05 euro
  2. La cocina de Aldi Gazpacho suave / 1 liter brik / 1,39 euro
  3. Chef Select (Lidl) Gazpacho tradicional / 1 liter brik / 1,19 euro
  4. Alipende (Ahorramas) Gazpacho / 1 liter brik / 1,45 euro
  5. Al punto Dia Gazpacho suave / 1 liter brik / 1,39 euro
  6. Hacendado (Mercadona) Gazpacho fresco / 1 liter fles / 2,50 euro
  7. Bio Sabor Gazpacho Fresh / 1 liter brik / 2,95 euro
  8. Auchan Bio Gazpacho con hortalizas frescas / 1 liter brik / 3,25 euro
  9. La huerta de Don Simón Gazpacho 100% natural / 1 liter fles / 2,65 euro 
  10. La cocina de Aldi Gazpacho / 1 liter fles / 2,19 euro

Bekijk de hele top 20 HIER op de website van OCU.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?