menu: rubrieken, zoeken & meer

Geen reisrestricties in Frankrijk voor reizen naar Spanje en Portugal

Geen reisrestricties in Frankrijk voor reizen naar Spanje en Portugal
Beeld: 123rf

Geen reisrestricties in Frankrijk voor reizen naar Spanje en Portugal

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Op 9 juli zorgde de Franse Staatssecretaris voor Europese Zaken voor aardig wat paniek in de toeristensector in Spanje omdat hij alle Fransen ontmoedigde naar Spanje en Portugal te reizen deze zomer. Meteen daarna moest hij oproepen tot kalmte omdat er aardig wat paniek was. Nu werd bekend dat er geen extra reisbeperkingen komen voor de Fransen die naar Spanje of Portugal willen reizen.

De Franse regering ontmoedigd het reizen naar Spanje en Portugal niet meer maar raadt alle Fransen wel aan voorzichtig te zijn, met name in de Spaanse regio’s zoals Catalonië waar het aantal besmettingen enorm is gestegen. Reizen naar Spanje wordt niet aangeraden maar een verbod op reizen komt er niet, zo meldt de woordvoerder van de Franse regering Gabriel Attal op dinsdag.

Eerder werd bekend dat Frankrijk nieuwe corona-maatregelen gaat nemen vanaf 21 juli. De zogenaamde gezondheidspas moet vanaf die datum al getoond worden bij evenementen waar meer dan 50 personen aanwezig zijn. Maar met ingang van augustus geldt deze gezondheidspas ook voor een bezoek aan een bar of restaurant, in de trein en vliegtuigen en op veel andere plaatsen.

Terwijl men in Frankrijk spreekt over een vierde corona-golf heeft men het in Spanje over de vijfde corona-golf. De Fransen of elke reiziger die vanuit Frankrijk naar Spanje of Portugal reist moet voldoen aan de nu geldende regels om Spanje binnen te mogen komen. daarbij speelt het EU-Digital COVID-certificaat (EUDCC) een belangrijke rol om te kunnen laten zien of je gevaccineerd bent, hersteld bent van Covid-19 of een negatieve corona-test hebt.