Geen reisrestricties in Frankrijk voor reizen naar Spanje en Portugal

Geen reisrestricties in Frankrijk voor reizen naar Spanje en Portugal
Beeld: 123rf

Geen reisrestricties in Frankrijk voor reizen naar Spanje en Portugal

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Op 9 juli zorgde de Franse Staatssecretaris voor Europese Zaken voor aardig wat paniek in de toeristensector in Spanje omdat hij alle Fransen ontmoedigde naar Spanje en Portugal te reizen deze zomer. Meteen daarna moest hij oproepen tot kalmte omdat er aardig wat paniek was. Nu werd bekend dat er geen extra reisbeperkingen komen voor de Fransen die naar Spanje of Portugal willen reizen.

De Franse regering ontmoedigd het reizen naar Spanje en Portugal niet meer maar raadt alle Fransen wel aan voorzichtig te zijn, met name in de Spaanse regio’s zoals Catalonië waar het aantal besmettingen enorm is gestegen. Reizen naar Spanje wordt niet aangeraden maar een verbod op reizen komt er niet, zo meldt de woordvoerder van de Franse regering Gabriel Attal op dinsdag.

Eerder werd bekend dat Frankrijk nieuwe corona-maatregelen gaat nemen vanaf 21 juli. De zogenaamde gezondheidspas moet vanaf die datum al getoond worden bij evenementen waar meer dan 50 personen aanwezig zijn. Maar met ingang van augustus geldt deze gezondheidspas ook voor een bezoek aan een bar of restaurant, in de trein en vliegtuigen en op veel andere plaatsen.

Terwijl men in Frankrijk spreekt over een vierde corona-golf heeft men het in Spanje over de vijfde corona-golf. De Fransen of elke reiziger die vanuit Frankrijk naar Spanje of Portugal reist moet voldoen aan de nu geldende regels om Spanje binnen te mogen komen. daarbij speelt het EU-Digital COVID-certificaat (EUDCC) een belangrijke rol om te kunnen laten zien of je gevaccineerd bent, hersteld bent van Covid-19 of een negatieve corona-test hebt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.