menu: rubrieken, zoeken & meer

Algo de españa – deel 52: Hoe jij je (Spaanse) dromen uit kan laten komen

Algo de españa – deel 52: Hoe jij je (Spaanse) dromen uit kan laten komen
Beeld: Supergoedspaansleren

Algo de españa – deel 52: Hoe jij je (Spaanse) dromen uit kan laten komen

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Elke woensdag kun je ‘iets’ verwachten van onze taalbegeleidster Cintha van Marrewijk. Zij heeft de afgelopen twaalf maanden 300 gratis lessen Spaans geschonken aan alle lezers van SpanjeVandaag maar nu is het tijd om iets over het leven in Spanje en aanverwante onderwerpen uit te leggen. Een Spaanse gewoonte, een gebruik. Iets actueels, een verhaal of een miércoles de las palabrotas. Elke week een Spaanse verrassing van Cintha – Dien vooral je vraag of verzoek in via info@supergoedspaansleren.nl

Ik weet het als geen ander hoe je dromen uit kan laten komen. Ik heb er eens over na zitten te denken. Iedereen kan zijn/haar dromen uit laten komen. Je moet er alleen wel wat voor doen en vaak ook geduld hebben en doorzetten.

Droom 1 – op naar Spanje

In 2014 had ik Droom 1, ik wilde in Spanje wonen. In ieder geval het een jaar proberen met het gezin om in Spanje te wonen, dan kon ik die afstrepen van mijn to-do-lijstje of van mijn bucket-list. Een lijst met ´dingen´ die je wilt doen in DIT leven. Zodat je in ieder geval de rest van je leven niet meer zeggen, had ik maar…….. Bij onze emigratie voorbereidingen wilde ik vaak droom 1 aan de kant gooien, zoveel gedoe, van alles regelen, zogenaamde zekerheden opgeven, maar doorgezet en gehaald.

Droom 2 – in the pocket

Maar toen we in Spanje gingen wonen, toen ging het ineens allemaal vanzelf. Het was de juiste richting, ineens had ik het gevoel. Hé ik kan alles, als ik er maar voor ga. Puzzelstukjes vielen op zijn plek. Dus op naar de volgende Droom 2, een groot huis. We hadden al wel wat op het oog, maar dat ging moeizaam en Tomás zei, ik ga nog eens even met onze Catelaan praten, dus hij belde naar Barcelona, en na een leuk telefoongesprek zei die man, weet je wat het huis is voor jullie. Pfff droom 2 verwezenlijkt. We stuiterden de dagen door. Ongelooflijk, wat gebeurt ons nu weer.

Droom 3 – Supergoed Spaans Leren S.L.

Als het dan zo goed gaat met dromen verwezenlijken, waarom blijven dromen. Nee droom 3 was een eigen bedrijf, deze droom had ik al een jaar of 15, maar nog nooit wat mee gedaan. En ja wat wilde ik gaan doen? Het moest en zou een internetonderneming worden, want hier in Spanje, in the middle of nowhere, hier ga ik weinig klanten vinden.

Wat is nou echt belangrijk

En toen zei iemand, hé jij bent toch zo goed in je talen. Ik gaf al jaren allerlei soorten trainingen. Ik vind het supercool om mensen te helpen. En ik ging plannen bedenken en ermee aan de slag en ik bedacht hoe ik zelf Spaans had geleerd 25 jaar geleden, en welke onderwerpen moesten de mensen dan leren, wat is voor cursisten belangrijk om te weten in het Spaans. En het allerbelangrijkste, HOE houd ik de Spaanse grammatica zo simpel mogelijk. Vol enthousiasme ging ik aan de slag. En mijn bedrijf was geboren.

Keihard werken

Alles deed ik handmatig, ik ging keihard aan het werk. Echt zo hard had ik nog nooit gewerkt in mijn leven. 80-urige werkweek geen probleem. Ik stuiterde de hele dag door. Gaan en doorzetten om droom 3 te realiseren. Ik lanceerde mijn Spaanse lessen en de eerste maand had ik gelijk 130 deelnemers, het dak ging eraf. Mijn internet ontplofte en ik had alleen maar zoveel enthousiaste cursisten. Ik had gewoon geheel op gevoel een gat in de markt gevonden, een hele nieuwe unieke lesmethode, waarmee je supersnel en makkelijk Spaans leert. Jeee droom 3 verwezenlijkt. Wat een geluk.

Droom 4 – 1.000 deelnemers

Hop naar droom 4, want ik merkte als jij jezelf een doel stelt en je gaat ervoor. Je werkt keihard dan ga jij je droom halen. Dus zette ik een challenge neer voor mijn bedrijf en ik wilde 1.000 deelnemers. Pfff de eerste keer dat ik iets ging organiseren en ik legde de lat mega hoog. Maar ja als je een goede focus hebt, je doet niet te moeilijk en je durft er vol voor te gaan, dan zou dat misschien wel mogelijk moeten zijn. En weet je, ik haalde 1.350 deelnemers. Hoe is het toch mogelijk. 4 dromen in anderhalf jaar tijd in the pocket.

Droom 5 – is volgend jaar ook een feit

En toen kwam droom 5, die had ik al voordat we naar Spanje vertrokken. Maar ik wist op een dag dan zou ik droom 5 ook gaan halen. Iemand zei, je moet een plaatje van je droom 5 in het zicht zetten, zodat je elke dag er aan herinnert wordt. En je moet net doen alsof je droom 5 al af hebt.

Dan maar dit plaatje

Dus zocht ik een plaatje van droom 5 op internet. Ik kon geen goed plaatje vinden, maar ik dacht een camper is een camper, dan maar het plaatje van een camper half-integraal, in plaats van de alkoof-camper die ik in gedachten had. Want ik dacht dat je met een half-integraal geen 4 vaste slaapplaatsen kon hebben. Dus ik zomaar een plaatje op de achtergrond van mijn computer gezet. Elke dag zag ik digitaal mijn camper en deed ik net alsof ik al in reed.

Zullen we stiekem kijken

En toen wij eens in Madrid waren, zei ik tegen Tomás zullen we al stiekem even gaan kijken bij een dealer. Dus wij erheen gereden en daar stond de camper van het plaatje op mijn computer. Ja hoor, die heeft ook nog 4 vaste slaapplaatsen. Ik zeg tegen Tomás, dit is ‘m! Zo’n kans krijgen we nooit meer, we moeten nog even wachten, maar vanaf juni rijden wij in droom 5.

Zie je droom letterlijk voor je

Ik zeg tegen Tomás, heb je wel eens het achtergrondplaatje op mijn computer gezien, ik zeg het is DEZELFDE camper. Hoe is het toch mogelijk. Dus daarom zeg ik tegen iedereen, je kunt je dromen verwezenlijken, maar je moet er wel wat voor doen natuurlijk. En soms duurt het wat langer, maar elke dag een stapje dichter bij je droom betekent dat je op een dag er daadwerkelijk bent. Volg je gevoel, leef je droom. Het is een kwestie van gewoon doen. 

Saboteer jij jezelf?

Als ik nu hierop terugkijk dan weet ik dat IEDEREEN zijn droomleven kan hebben. Er is geen excuus. Of je zoekt ze zelf. Soms saboteren mensen graag zichzelf, zodat ze niet tot actie over hoeven te gaan. Maar hou dan ook je mond en zeg niks. Je wilt niet weten hoeveel mails ik krijg van mensen die aan mij vragen hoe ze in Spanje kunnen gaan wonen. Inmiddels heb ik veel video´s opgenomen hierover en heb ik heel veel mensen mogen helpen. Kijk maar eens op www.youtube.com/cintha_supergoedspaansleren

Neem de 1e stap vandaag

Heb jij voor jouw droom de Spaanse taal nodig of tips, ik hoor je graag, kijk maar op www.supergoedspaansleren.nl/gratis of als je een huis wilt huren in Spanje of misschien wel kopen, download mijn gratis e-book met tips, websites en dingen die je ECHT moet weten in Spanje via www.supergoedspaansleren.nl/gratis-wonen je hebt hiervoor NIET de Spaanse taal nodig.

Heb jij een droom, neem de 1e stap vandaag. Elke stap die naar je doel leidt. En weet dat je met 1 stap er nog niet bent, je zult er misschien nog 20 moeten zetten, maar je komt wel bij de DROOM en uiteindelijk leef je hem.

Makkelijk en snel Spaans leren met SuperGoedSpaansLeren.nl : Baal jij ook dat je niet alles makkelijk kunt regelen in het Spaans. 25 jaar geleden leerde Cintha Spaans in 4 maanden. Dat is voor jou ook mogelijk, een NIEUWE leuke lesmethode, waardoor jij in simpele stappen gegarandeerd Spaans praat in een korte tijd. MEER INFORMATIE.