skip to Main Content
Derde gouden medaille voor Spanje dankzij tennisduo Nadal-López

Derde gouden medaille voor Spanje dankzij tennisduo Nadal-López

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

nadal5aRIO2016 – Spanje heeft haar derde gouden medaille binnen nadat tennissers Rafa Nadal en Marc López in tennis mannen dubbel het Roemeense duo Tecau-Mergea versloegen in een 2 uur en 26 minuten en drie sets durende wedstrijd tijdens de Olympische Zomerspelen in Rio de Janeiro. Eerder wisten zwemster Mireia Belmonte en kanovaarster Maialem Chourraut gouden medailles te winnen. Naast het goud wist Spanje ook twee keer brons te winnen, weer Belmonte met zwemmen en Lida Valentin met gewichtheffen.

Het tennisduo Nadal-López wist voor Spanje de derde (eigenlijk zijn het er twee) medaille te winnen voor Spanje nadat ze in de finale met 6-2, 3-6 en 6-4 van het Roemeense duo Tecau-Mergea wisten te winnen. Tijdens de eerste set was het duidelijk dat de Spanjaarden de sterksten waren maar waarschijnlijk hadden ze iets te veel vertrouwen gekregen waardoor Nadal en López de tweede set verloren. In de derde en beslissende set wisten de Spanjaarden echter weer op krachten te komen en werd de wedstrijd in 2 uur en 26 minuten in het voordeel van Spanje beslist.

Nadal staat deze zaterdag ook nog in de halve finale tegenover de Argentijn Juan Martín del Potro dus hij kan ook nog een gouden medaille (of zilver, brons) winnen bij het mannen enkelspel.

Spanje staat nu wat betreft aantal gewonnen medailles tijdens de Olympische Zomerspelen in Rio de Janeiro op de 16e plaats met 5 medailles, 3 gouden en 2 bronzen. Spanje staat daarmee net onder Nederland die 6 medailles heeft gewonnen, 2 gouden, 2 zilveren en 2 bronzen en op de 15e plaats staat. Deze nummers zijn niet te vergelijken met die van bijvoorbeeld de Verenigde Staten die al 50 medailles hebben of China met 37 medailles. België heeft tot nu toe 3 medailles gewonnen, 1 zilveren, 1 gouden en 1 bronzen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken