skip to Main Content
LET OP: Staking veiligheidsmedewerkers vliegveld Barcelona op maandag is een feit, chaos verwacht

LET OP: Staking veiligheidsmedewerkers vliegveld Barcelona op maandag is een feit, chaos verwacht

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – “Huelga total en El Prat” ofwel totale staking op het vliegveld van Barcelona deze maandag. Op zondag zijn de stakende veiligheidsmedewerkers van het bedrijf Eulen opnieuw bij elkaar gekomen nu er een dreiging boven hun hoofd hangt van een overname van de werkzaamheden door de Guardia Civil politie. Hun antwoord was eigenlijk al wat veel mensen verwachten, men gaat niet akkoord met de voorwaarden en men zal maandag het werk gedurende 24 uur stilleggen. Men verwacht een complete chaos op het vliegveld waarbij de rijen wachtende mensen extra lang kunnen gaan worden. Het is niet bekend of er meer dagen gestaakt gaan worden.

Op zondag hebben 187 van de 360 medewerkers van het bedrijf Eulen opnieuw gestemd over het aanbod van de Generalitat de Catalunya en het bedrijf Eulen. 150 van hen heeft NEE gestemd terwijl er 36 waren die JA stemden. Door dit afwijzen zal er een nieuwe etappe worden ingeluid in het stakingsdrame welke het vliegveld al sinds 4 augustus in haar ban heeft. Tot nu toe waren er drie 60 minuten durende stakingen op drie dagen in de week maar deze maandag zal er 24 uur gestaakt gaan worden wat voor een complete chaos kan zorgen. Officieel moet er een minimum service zijn van 90%, iets wat de stakers ook hebben bevestigd maar het is al vaker voorgekomen dat veel medewerkers zich ziek melden.

Alles lijkt er nu op te wijzen dat de Guardia Civil agenten het werk van de stakende veiligheidsmedewerkers gaan overnemen of in ieder geval hen gaan bijstaan. Of dat ervoor gaat zorgen dat er geen lange rijen komen te staan en of dat ervoor zal zorgen dat er geen honderden passagiers zullen zijn die waarschijnlijk hun vluchten gaan missen moet nog blijken.

De angst van de passagiers om hun vluchten te missen door de lange wachttijden bij controles van de handbagage en personen, zorgt ervoor dat velen van hen uren eerder naar het vliegveld komen. Dit zal echter in veel gevallen voor veel passagiers niets uitmaken omdat de check in balies niet eerder open zullen gaan dan gepland, tussen de 3 en 2 uur voor vertrek van een vliegtuig. Pas nadat iemand is ingecheckt en de boarding pass heeft kan hij/zij langs de veiligheidscontrole waar dan een lange rij kan staan. Passagiers die alleen met handbagage reizen en de boarding pass reeds hebben uitgeprint of op de mobiel hebben staan zullen meteen naar de controles kunnen gaan en dus ook ruim van te voren naar de gate kunnen gaan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. 600 euro per week?
    dan ben je niet goed geïnformeerd.
    wat zullen we blij zijn als die andere zeikerds ons niet meer komen bezoeken in ons mooie Barcelona!
    als iedereen doet wat ik zeg zou de wereld er veel beter uitzien!

  2. Het is gewoon een Mickey mousse regering..ik verblijf nu in cataluna en volg het op de voet..men probeert nu de werknemers op werkweigering te pakken omdat dit legitiem is.maar dan zeggen de bonden dat ze b.v. Gaan staken niet om het loon maar omdat de koffie niet te zuipen is.dit betekend weer papierwinkel, onderhandelingen etc. M.a.w de regering staat in dit land machteloos.maar als je weet dat de minimumlonen hier € 600 per maand bedragen voor een lange werkweek.dan is het zo gek nog niet dat men staakt.

  3. Ik spreek geen Catalaans, maar ik neem aan de de generalitat de regering is van Cataluña en dus straks van de gedroomde onafhankelijke republiek. Dan is het toch onbestaanbaar dat ze nu hun eigen mensen laten vallen? Dat belooft nog wat, die gedroomde heilstaat!

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken