skip to Main Content
Menselijke keten als protest tegen het toerisme op het strand van Barcelona

Menselijke keten als protest tegen het toerisme op het strand van Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Zonder geweld en zonder al te veel problemen hebben zo’n 250 inwoners van de Barceloneta wijk in Barcelona hun ongenoegen over het toerisme in hun woonwijk laten zien door een menselijke ketting te vormen op het strand van hun wijk. Het goedkope toerisme in de wijk loopt al jaren de spuigaten uit en opnieuw wilde men met deze actie niet alleen hun ongenoegen laten zien maar ook om media aandacht vragen.

De deelnemers van het platform van buurtbewoners wil duidelijk maken dat ze niet tegen toeristen en het toerisme in het algemeen in hun stad Barcelona zijn maar wat ze wel willen is dat er geen appartementen meer aan goedkope toeristen worden verhuurd in hun van oudsher visserswijk. Barceloneta is tegenwoordig een hippe wijk geworden waar het soms meer op Lloret de Mar, Magaluf of andere populaire party vakantieplaatsen lijkt.

De buren van Barceloneta klagen al jaren steen en been bij de gemeente die er wel wat aan probeert te doen maar dat gebeurt volgens de inwoners van de wijk niet snel genoeg. De klachten zijn met name gericht tegen de appartementenverhuur via websites zoals AirBnb, Homeaway en nog vele andere. Dankzij deze verhuur zijn complete flats bezet met toeristen die niets anders doen dan feesten, zuipen, naakt rondlopen, pissen waar ze maar kunnen, overgeven, ruzie maken, zingen, op straat slapen, spullen van balkons naar beneden gooien, geen respect voor de inwoners hebben etc.

De gemeente is druk bezig met het regulieren van de toeristische appartementen en er zijn er al vele tientallen tot honderden gesloten maar volgens de vereniging “La Barceloneta diu prou” zijn er nog zeker zo’n 600 appartementen die elke week weer verhuurd worden en waarbij de huurders voor problemen zorgen. Zolang als deze problemen niet opgelost worden en de wijk weer van de inwoners is, zal men doorgaan met protesteren op passieve wijze en niet zoals de raciale linkse jongeren groeperingen die met vandalisme hun ongenoegen uiten. Dat keuren de inwoners van Barceloneta af.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Niet enkel in Barcelona verzieken “toeristen”de boel.Om 15 uur op mijn balcon van mijn kamer ondergepist van Duitse “toerist” in 4 sterren Hotel Pabisa Chica Playa de Palma.Schiet niet op winkels die drank verkopen,deze gasten hadden zich bezopen in de “BIERGARTEN”.

  1. fijn dat er toch iemand is die zijn mening echt verkondigd dat het niet alleen in Barcelona is dat toeristen de boel verzieken
   met hun achterbaks gedoe, ze wonen er niet en toch weten ze alles, van het kleinste stadje ten zuiden van Spanje tot in het noorden, Google is dan ook hun naam, zo kan ik het ook maar doe het niet, geef eerlijk mijn mening, net zoals u waarvoor dank!

   1. Dat het probleem niet alleen in Barcelona is weten we wel, dit artikel gaat echter over de inwoners van de wijk Barcenoleta in Barcelona. Ik meen dat we in diverse andere artikels de problematiek al vaker hebben aangekaard.

 2. Wij proberen er tenminste iets aan doen, Madrid zwijgt, ja die hebben geen problemen….die kennen geen rotzooi, ze ZIJN rotzooi!

 3. Precies wat ik al propageerde bij het artikel over Mallorca.
  Bepaalde luchtvaartmaatschappijen, bepaalde logeerplatfarmen/ sites en daaraan gekoppeld bepaalde autoverhuurbedrijven zorgen voor deze ellende.
  Ook doen ze vaak boodschappen ( nou ja, drank dan) in de welbekende supermarkten met origine uit een land dichtbij België en NL.
  Ik noem bewust maar eens geen namen, maar iedereen kan bedenken wie deze rotzooi veroorzaakt. Goed dat bewoners een streep in het zand zetten.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken