Staking Portugal zorgt voor lange rijen bij Spaanse tankstations

Staking Portugal zorgt voor rijen bij Spaanse tankstations
Beeld: 20 Minutos

Staking Portugal zorgt voor lange rijen bij Spaanse tankstations

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De transportsector staakt al enkele dagen in Portugal en dat zorgt voor aardig wat problemen. Dankzij de staking worden tankstations in Portugal niet voorzien van nieuwe brandstof waardoor de Portugezen die dicht bij de grens wonen naar Spanje trekken op zoek naar benzine en diesel.

Terwijl de Portugese regering serieuze plannen heeft om het leger in te zetten om orde op zaken te stellen zodat de transportsector in het land weer aan het werk gaat, wordt Spanje overspoeld door Portugese automobilisten op zoek naar brandstof.

Sommige tankstations die in Spanje dicht bij de Portugese grens liggen hadden al maatregelen genomen en extra brandstof ingeslagen omdat ze daar ervaring mee hadden tijdens een soortgelijke staking in april dit jaar. Andere tankstations konden de drukte niet aan en naast lange rijen wachtende automobilisten was ook de brandstof snel uitverkocht.

Met name tankstations in de regio’s Extremadura en Galicië en de provincie Huelva in Andalusië te maken met een enorme toename van Portugese klanten. Maar in andere provincies langs de Portugese grens zoals Salamanca en Zamora in Castilla y León spreekt men over een normale situatie met slechts een kleine stijging van Portugese klanten, niet meer dan normaal in een augustusmaand.

In Portugal heeft de regering opdracht gegeven aan de tankstations niet meer dan 15 of 25 liter brandstof per auto te verkopen. Deze situatie heeft reeds geleid tot de sluiting van meer dan 450 tankstations omdat deze geen benzine en diesel meer hebben.  

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.