Search
menu
Search

Staking Portugal zorgt voor lange rijen bij Spaanse tankstations

Oeps ... foto ontbreekt!

Staking Portugal zorgt voor lange rijen bij Spaanse tankstations

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De transportsector staakt al enkele dagen in Portugal en dat zorgt voor aardig wat problemen. Dankzij de staking worden tankstations in Portugal niet voorzien van nieuwe brandstof waardoor de Portugezen die dicht bij de grens wonen naar Spanje trekken op zoek naar benzine en diesel.

Terwijl de Portugese regering serieuze plannen heeft om het leger in te zetten om orde op zaken te stellen zodat de transportsector in het land weer aan het werk gaat, wordt Spanje overspoeld door Portugese automobilisten op zoek naar brandstof.

Sommige tankstations die in Spanje dicht bij de Portugese grens liggen hadden al maatregelen genomen en extra brandstof ingeslagen omdat ze daar ervaring mee hadden tijdens een soortgelijke staking in april dit jaar. Andere tankstations konden de drukte niet aan en naast lange rijen wachtende automobilisten was ook de brandstof snel uitverkocht.

Met name tankstations in de regio’s Extremadura en Galicië en de provincie Huelva in Andalusië te maken met een enorme toename van Portugese klanten. Maar in andere provincies langs de Portugese grens zoals Salamanca en Zamora in Castilla y León spreekt men over een normale situatie met slechts een kleine stijging van Portugese klanten, niet meer dan normaal in een augustusmaand.

In Portugal heeft de regering opdracht gegeven aan de tankstations niet meer dan 15 of 25 liter brandstof per auto te verkopen. Deze situatie heeft reeds geleid tot de sluiting van meer dan 450 tankstations omdat deze geen benzine en diesel meer hebben.  

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?