skip to Main Content
Staking Portugal zorgt voor lange rijen bij Spaanse tankstations
20 Minutos

Staking Portugal zorgt voor lange rijen bij Spaanse tankstations

MADRID – De transportsector staakt al enkele dagen in Portugal en dat zorgt voor aardig wat problemen. Dankzij de staking worden tankstations in Portugal niet voorzien van nieuwe brandstof waardoor de Portugezen die dicht bij de grens wonen naar Spanje trekken op zoek naar benzine en diesel.

Terwijl de Portugese regering serieuze plannen heeft om het leger in te zetten om orde op zaken te stellen zodat de transportsector in het land weer aan het werk gaat, wordt Spanje overspoeld door Portugese automobilisten op zoek naar brandstof.

Sommige tankstations die in Spanje dicht bij de Portugese grens liggen hadden al maatregelen genomen en extra brandstof ingeslagen omdat ze daar ervaring mee hadden tijdens een soortgelijke staking in april dit jaar. Andere tankstations konden de drukte niet aan en naast lange rijen wachtende automobilisten was ook de brandstof snel uitverkocht.

Met name tankstations in de regio’s Extremadura en Galicië en de provincie Huelva in Andalusië te maken met een enorme toename van Portugese klanten. Maar in andere provincies langs de Portugese grens zoals Salamanca en Zamora in Castilla y León spreekt men over een normale situatie met slechts een kleine stijging van Portugese klanten, niet meer dan normaal in een augustusmaand.

In Portugal heeft de regering opdracht gegeven aan de tankstations niet meer dan 15 of 25 liter brandstof per auto te verkopen. Deze situatie heeft reeds geleid tot de sluiting van meer dan 450 tankstations omdat deze geen benzine en diesel meer hebben.  

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
 1. En dan heb je een fly-drive geboekt met Kras, en dan schrijft Kras het volgende:

  Vriendelijk dank voor uw bericht.
  >
  > Voor u heb ik navraag gedaan bij de ondersteunende afdeling. Zij geven
  > aan dat er op dit moment voldoende benzine aanwezig is ter plaatsen.
  >
  > Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en wens u
  > een fijne dag.
  >
  > Met vriendelijke groet,
  >
  > Sharon
  > Customer Services Center Kras

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken