Corona update Spanje: totaal 837 actieve brandhaarden en 2.935 positieven in 24 uur tijd

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Corona update Spanje: 837 actieve brandhaarden en 2.935 positieven in 24 uur tijd
Beeld: 123rf

MADRID – Op donderdag zijn er volgens de gegevens van het Ministerie van Volksgezondheid 837 corona-brandhaarden of uitbraken actief met 9.200 positief geteste personen. Als gekeken wordt naar het einde van de noodtoestand op 21 juni stijgt het aantal geregistreerde brandhaarden naar 1.181 met meer dan 13.200 positief geteste personen.

ATTENTIE: Dit artikel is niet om paniek te zaaien of angst te verspreiden maar het is korte informatie in het Nederlands van de officiële Spaanse informatie over de positieven, corona-doden en brandhaarden, iets waar veel van onze lezers om vragen. De informatie die hier te lezen is wordt gehaald van diverse websites zoals Spaanse kranten (El Pais, El Diario en RTVE) maar vooral de officiële website van het Ministerie van Volksgezondheid. KLIK HIER om die website te bezoeken.

Volgens de definitie van het ‘Ministerio de Sanidad’ wordt er over een corona-brandhaard of corona-uitbraak gesproken als er sprake is van 3 of meer positief geteste personen en er sprake is van een epidemiologische link tussen deze personen. Als gesproken wordt over positief getest geldt altijd een PCR-test en niet de zogenaamde sneltests.

In 75% van de gevallen bestaan de corona-brandhaarden op dit moment in Spanje uit minder dan 10 personen die positief getest zijn. In 35,6% van de gevallen vindt de uitbraak plaats in een sociale omgeving zoals familie bijeenkomsten, feestjes, barbecues en het uitgaansleven. 

Cijfers donderdag 13 augustus

Op donderdag heeft het Ministerie van Volksgezondheid de nieuwe dagcijfers bekend gemaakt. In 24 uur tijd zijn er in Spanje 2.935 nieuwe positief geteste personen bijgekomen wat meer is dan op woensdag toen dit aantal nog 1.690 personen was.

Net zoals ten tijde van de pieken tijdens de noodtoestand werden de meeste nieuwe positieven geregistreerd in de Madrid regio met 842 personen waarmee Madrid de regio’s Aragón (418), Catalonië (164) en Baskenland (545) in slechts enkele dagen voorbij is gestreefd wat betreft positieven.

De cijfers die HIER (PDF) te downloaden zijn laten zien dat er de afgelopen 14 dagen 49.249 nieuwe corona besmettingen of positieven bij zijn gekomen terwijl dat aantal de afgelopen 7 dagen 26.530 was.

Op dit moment is het totaal aantal positief geteste personen sinds het begin van de corona-crisis in Spanje gestegen naar 337.334 personen. De afgelopen zeven dagen zijn er volgens de gegevens ook 70 overleden met of als gevolg van het coronavirus waardoor het totaal volgens het Ministerie is gestegen naar 28.605 corona-doden.

Het aantal sterfgevallen is niet het echte aantal corona-doden omdat veel mensen overleden zijn zonder dat getest werd of zij besmet waren of niet. Er zijn ook andere cijfers in omloop die spreken over meer dan 40.000 doden.

De afgelopen 7 dagen moesten er in Spanje 953 personen opgenomen worden in ziekenhuizen waardoor het totale aantal sinds het begin van de corona-crisis steeg naar 129.009 patiënten. Daarvan werden er de afgelopen 7 dagen 51 opgenomen op de intensive care waardoor dat aantal steeg naar 11.926 ic-patiënten sinds de aanvang van de corona-crisis.

KLIK HIER voor de evolutie van het coronavirus per autonome regio en KLIK HIER voor deze cijfers per Spaanse provincie. Let op, deze cijfers zijn tot 26 juli bijgehouden en zullen binnenkort wel geactualiseerd worden door het Ministerie van Volksgezondheid en het Centro Nacional de Epidemiología.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.