Met je familie uit een paellapan eten wordt afgeraden in Valencia

Met je familie uit een paellapan eten wordt afgeraden in Valencia
Beeld: Turismo Valencia
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

VALENCIA – De Paella-lovers weten dat het een familietraditie is om met de hele familie uit de paellapan de lekkere zelf klaargemaakte paella te eten. Maar de regionale gezondheidsdiensten in de Valencia regio raden dat in een nieuwe handleiding af om besmettingen en nieuwe brandhaarden te voorkomen. Feit is dat alleen al in augustus 72,6% van alle nieuwe corona besmettingen geregistreerd werden na familiebijeenkomsten.

Daarom heeft Sanidad in de Valencia regio besloten een handleiding samen te stellen met regels die men in acht moet nemen in huis en bij sociale bijeenkomsten om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. 

Het onderstaande klinkt allemaal onzin maar feit is dat op dit moment een groot deel van de corona-uitbraken en brandhaarden juist geregistreerd wordt bij familiebijeenkomsten, sociale contacten en in het nachtleven. 

Aangezien de familie en paella hand in hand gaan in de Valencia regio en het heel gewoon is om met vader, moeder, opa, oma, kinderen, kleinkinderen, neven, nichten, ooms en tantes om de tafel te zitten en (vaak met houten lepels) uit de paellapan te eten wordt dat nu ten strengste afgeraden. Overigens gelden deze aanbevelingen niet alleen voor de paellapan maar ook voor salades, brood, tapas, nagerechten etc.

Volgens Sanidad moet er goed nagedacht worden over familiebijeenkomsten en dient iedereen de verantwoordelijkheid te nemen, voor en tijdens het voorbereiden en na de bijeenkomst. Dat begint al met het koken en de tafel klaarmaken met de borden, het bestek, de bekers en glazen. Deze moeten met zorg en het liefst gedesinfecteerd en/of goed schoon geplaatst worden. 

Tijdens de maaltijd moet zo min mogelijk voedsel (zoals brood) gedeeld worden en moet alles wat iemand aanraakt zo min mogelijk in contact komen met andere mensen aan tafel. Na afloop moet iedereen de eigen gebruikte spullen afwassen of in ieder geval naar de keuken brengen.

Verder wordt aangeraden familiebijeenkomsten altijd in de openlucht te organiseren vanwege de ventilatie want gesloten ruimtes met teveel mensen zijn taboe. Bij aankomst is het niet aan te raden te kussen, omhelzen, handen geven etc. en dient iedereen de anderhalve meter afstand aan te houden en als dat nodig is een mondkapje dragen. Verder is het belangrijk dat iedereen de handen desinfecteert en liefst zoveel mogelijk wassen en speciale handgels gebruikt.

Bekijk de aanbevelingen HIER (PDF)

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.