menu: rubrieken, zoeken & meer

Circa 18,2 miljoen digitale EU-Covid certificaten aangemaakt in Spanje

Circa 18,2 miljoen digitale EU-Covid certificaten aangemaakt in Spanje
Beeld: EU-certificaat

Circa 18,2 miljoen digitale EU-Covid certificaten aangemaakt in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spanje is op 7 juni als een van 13 EU-landen begonnen met de uitgifte van de digitale EU-Covid certificaten, iets wat in België sinds 16 juni en in Nederland sinds 24 juni gebeurt. Sindsdien zijn er via de verschillende websites en smartphone apps in de autonome regio’s en via de website van het Ministerie van Volksgezondheid circa 18,2 miljoen Spaanse digitale EU-Covid certificaten aangemaakt.

Er zijn sinds dat deze mogelijkheid geactiveerd werd op 7 juni en de dagen daarna (afhankelijk van de autonome regio) in Spanje circa 18,2 miljoen digitale EU-Covid certificaten aangemaakt , in Spanje ook wel ‘Certificado Covid Digital UE’ of (niet terecht) ‘Pasaporte Covid’ genoemd. 

Om concreet te zijn gaat het om 18.177.202 digitale EU-Covid certificaten die in Spanje sinds 7 juni zijn aangemaakt. Daarvan werden 17.361.058 als vaccinatiebewijs, 400.522 als herstelbewijs en 415.622 als testbewijs aangemaakt. De autonome regio’s die de meeste certificaten hebben afgegeven in verhouding tot hun bevolking, zijn de Canarische Eilanden (57% van hun burgers heeft al een digitaal EU-COVID-certificaat), Galicië (55%) en Catalonië (52%). De minste zijn de regio Murcia (21%), Castilla-La Mancha (20%) en Madrid (16%).

Met dit Covid-certificaat kunnen reizigers sinds 1 juli met een QR-code (digitaal of op papier) aantonen dat ze zijn gevaccineerd tegen het coronavirus, negatief zijn getest of al een besmetting achter de rug hebben de afgelopen 6 maanden en daardoor zijn beschermd tegen het coronavirus.

Eenieder die in Spanje is gevaccineerd kan een Certificado Digital COVID UE aanmaken via de onderstaande websites, afhankelijk van de autonome regio of door naar de website van het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid te gaan en de stappen te volgen. Daar kun je of via deze website een EU-certificaat aanmaken of wordt je doorverwezen naar de correcte regionale website.