Spaanse politie arresteert in Gandia internationaal gezochte complotdenker Joost K.

Spaanse politie arresteert in Gandia internationaal gezochte complotdenker Joost K.
Beeld: Freepik

Spaanse politie arresteert in Gandia internationaal gezochte complotdenker Joost K.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

VALENCIA – De Spaanse politie heeft op verzoek van de Nederlandse Justitie en via een Europees arrestatiebevel de Nederlandse voortvluchtige complotdenker Joost K. aangehouden. Dat gebeurde in Gandia in de provincie Valencia waar de Nederlander op het moment van zijn arrestatie verbleef. Het is de derde complotdenker uit Bodegraven die wordt aangehouden.

Samen met Micha K. en Wouter R. hield Joost K. volgens de Nederlandse kranten de gemeente Bodegraven via een complotdenkersgroep in de greep. Zo werden tientallen inwoners van de gemeente zonder enig bewijs via social media beschuldigd van satantische pedofielnetwerken in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Daarbij zouden deze mannen ook kinderen hebben vermoord, iets wat tot veel onrust zorgde in het dorp.

Maar het bleef niet bij beschuldigingen aan het adres van inwoners van Bodegraven want ook de RIVM-baas werd beschuldigd en er werd een wedstrijd uitgeschreven om Jaap van Dissel te dwarsbomen met een explosie of van Dissel een welverdiende nekschot te geven. Jaap van Dissel zou ook deel hebben uitgemaakt van het pedofielennetwerk.

Begin juli dit jaar werd de drie maanden op straffe van een dwangsom en celstraf opgelecht onmiddellijk te stoppen met de verspreiding van complottheorieën zonder enig duidelijk bewijs. Joost K.is de laatste van het trio die is aangehouden nadat Micha K. eind juli in Noord Ierland werd gearresteerd en Wouter R. eind juni al veroordeeld werd tot zes maanden gevangenisstraf voor o.a. bedreigingen van Jaap van Dissel.

Joost K. is inmiddels in Valencia voor de rechter geplaatst en verblijft in afwachting van uitlevering aan Nederland in een gevangenis.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.