Search
menu
Search

Spaanse politie arresteert in Gandia internationaal gezochte complotdenker Joost K.

Spaanse politie arresteert in Gandia internationaal gezochte complotdenker Joost K.
Beeld: Freepik

Spaanse politie arresteert in Gandia internationaal gezochte complotdenker Joost K.

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De Spaanse politie heeft op verzoek van de Nederlandse Justitie en via een Europees arrestatiebevel de Nederlandse voortvluchtige complotdenker Joost K. aangehouden. Dat gebeurde in Gandia in de provincie Valencia waar de Nederlander op het moment van zijn arrestatie verbleef. Het is de derde complotdenker uit Bodegraven die wordt aangehouden.

Samen met Micha K. en Wouter R. hield Joost K. volgens de Nederlandse kranten de gemeente Bodegraven via een complotdenkersgroep in de greep. Zo werden tientallen inwoners van de gemeente zonder enig bewijs via social media beschuldigd van satantische pedofielnetwerken in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Daarbij zouden deze mannen ook kinderen hebben vermoord, iets wat tot veel onrust zorgde in het dorp.

Maar het bleef niet bij beschuldigingen aan het adres van inwoners van Bodegraven want ook de RIVM-baas werd beschuldigd en er werd een wedstrijd uitgeschreven om Jaap van Dissel te dwarsbomen met een explosie of van Dissel een welverdiende nekschot te geven. Jaap van Dissel zou ook deel hebben uitgemaakt van het pedofielennetwerk.

Begin juli dit jaar werd de drie maanden op straffe van een dwangsom en celstraf opgelecht onmiddellijk te stoppen met de verspreiding van complottheorieën zonder enig duidelijk bewijs. Joost K.is de laatste van het trio die is aangehouden nadat Micha K. eind juli in Noord Ierland werd gearresteerd en Wouter R. eind juni al veroordeeld werd tot zes maanden gevangenisstraf voor o.a. bedreigingen van Jaap van Dissel.

Joost K. is inmiddels in Valencia voor de rechter geplaatst en verblijft in afwachting van uitlevering aan Nederland in een gevangenis.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?