skip to Main Content
Vertragingen en geannuleerde vluchten door nieuwe staking luchtverkeersleiders Frankrijk

Vertragingen en geannuleerde vluchten door nieuwe staking luchtverkeersleiders Frankrijk

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Op dinsdag waren er al veel problemen met vliegtuigen die over het Franse luchtruim moesten vliegen en ook deze week worden nog problemen verwacht vanwege de stakingen in Frankrijk waar ook traditiegetrouw de Franse luchtverkeersleiders aan mee doen. Een van de grootste vliegers in het Europese luchtruim is Ryanair en deze maatschappij schrapte dinsdag al 110 vluchten die over of naar Frankrijk moesten vliegen. Ook andere maatschappijen hebben veel hinder van de stakingen in Frankrijk.

Ryanair heeft het net zoals andere vliegmaatschappijen helemaal gehad met de Franse luchtverkeersleiders en heeft opnieuw een verzoek ingediend om binnen de Europese Unie maatregelen te nemen want volgens de maatschappij mag het niet zo zijn dat vanwege stakingen het hele luchtverkeer in en boven Frankrijk stil komt te liggen waardoor er miljoenen euro’s aan verliezen zijn en duizenden passagiers getroffen worden.

Op dinsdag 12 september werd er in heel Frankrijk gestaakt waaronder dus ook weer de luchtverkeersleiders die elk moment lijken aan te grijpen om het werk neer te leggen. In 2016 was het een recordjaar wat betreft stakingen in het Franse luchtruim en er waren dan ook veel problemen met vluchten van, naar en over Frankrijk.

De gevolgen van de staking waren op dinsdag het meest te merken maar ook op andere dagen deze week verwacht Ryanair problemen in Frankrijk. Houdt daarom de website van Ryanair in de gaten wat betreft de vluchten of ze wel of niet vertrekken en of er vertragingen zijn.

Ondertussen heeft de Ierse low cost vlieger samen met andere vliegmaatschappijen opnieuw een klacht ingediend bij de Europese Unie waarbij men vraagt dat er maatregelen genomen worden. Zo wil men dat er eerst rond de tafel wordt gezeten in Frankrijk in plaats van meteen te beginnen met stakingen zoals wat nu het geval is. De Franse president Macron heeft grote aanpassingen aangekondigd in de Franse arbeidswetgeving maar vooralsnog is er niets veranderd. Ryanair vindt dat het niet mogelijk mag zijn dat de luchtverkeersleiders met hun stakingen heel Europa gegijzeld kunnen houden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Nu is het net dààrom dat ik niet meer (sinds lang eigenlijk al) met het vliegtuig bij mijn kinderen reis naar Spanje. Lekker op mijn dooie gemak met de wagen: in meerdere dagen, soms drie, maar meestal wel méér overnachtingen met de nodige plezierige bezoeken onderweegs.lOok lekker de regionale keukens leren ontdekken, met verscheidene mensen praten, en vooral: het zo prachtige binnenland verkennen. Ik ontdekte al tientallen mooie plaatsjes in dit zo prachtige land!

  2. Een meer dan terecht eis van RyanAir. Altijd eerst praten en pas als je er niet uitkomt, is een staking een middel voor de bonden en werknemers. Maar dit wordt van de zotte, helemaal als het jaar na jaar weer gebeurt.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken