skip to Main Content
Spanje moet gastland worden voor het EK 2028 of het WK van 2030
123rf

Spanje moet gastland worden voor het EK 2028 of het WK van 2030

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Spanje moet gastland worden EK 2028 of WK 2030

123rf

VOETBAL – Op woensdag had premier Pedro Sánchez in de ambtswoning La Moncloa Gianni Infantino, de baas van de FIFA, op bezoek toen deze samen met Luis Rubiales van de Spaanse voetbalbond RFEF handjes kwam schudden. Bij deze gelegenheid stelde de FIFA-baas voor dat Spanje zich kandidaat zou stellen voor of het EK van 2028 of voor het WK van 2030.

Volgens Infantino is Europa weer aan de beurt rond deze jaren als het gaat om het organiseren van een groot voetbalevenement. De laatste keer dat Spanje zich kandidaat stelde was samen met Portugal voor het WK 2018 welke uiteindelijk in Rusland werd gespeeld.

Volgens de FIFA-baas zou het in de traditie passen van de continenten wissel als Spanje het WK 2030 zou organiseren. Want in 2018 was Rusland het gastland, in 2022 wordt dat Qatar en in 2026 is dat de Verenigde Staten, Canada en Mexico. Men zou dus van Europa naar Azië en Amerika weer terug zijn bij Europa mocht het WK 2030 in Spanje plaatsvinden.

De laatste keer dat Spanje het gastland was van een Wereldkampioenschap voetbal was in 1982 terwijl Spanje in 1964 het gastland was voor het Europees Kampioenschap.

Toch zal Spanje bij het EK 2020 een rol spelen aangezien dat jaar er een pan-Europees toernooi zal plaatsvinden met wedstrijden in meerdere Europese landen waaronder Spanje, met groepsfase en kwartfinale wedstrijden in Bilbao, Amsterdam, Rome, Londen, München, Sint Petersburg en Dublin.

Op 27 september (2018) wordt het gastland voor het EK 2024 gekozen waarbij dat Duitsland of Turkije kan worden. De FIFA-baas zou het ook een goed idee vinden als Spanje zou proberen om het gastland te worden voor het EK 2028.

Wat vind jij, moet Spanje het gastland worden voor het EK 2028 of het WK 2030?

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by