skip to Main Content
Staking cabinepersoneel Ryanair in vijf landen waaronder Spanje op 28 september
Ryanair

Staking cabinepersoneel Ryanair in vijf landen waaronder Spanje op 28 september

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Staking cabinepersoneel Ryanair op 28 september

Ryanair

MADRID – De vakbonden van het cabinepersoneel van Ryanair in vijf Europese landen waaronder Spanje, Portugal, Italië, België en Nederland hebben aangekondigd op vrijdag 28 september te gaan staken. De Spaanse syndicaten van het cabinepersoneel USO en Sitcpla denken dat meer Europese landen zich zullen aansluiten bij wat nu al de grootste staking ooit bij Ryanair moet gaan worden.

2018 is het jaar van de stakingen bij Ryanair waarbij er afgelopen woensdag gestaakt werd bij de piloten en het cabinepersoneel van Ryanair in Duitsland en de volgende staking alweer is aangekondigd.

Deze moet gaan plaatsvinden op vrijdag 28 september waarbij het cabinepersoneel in Spanje, Portugal, Italië, België en Nederland gedurende 24 uur het werk zal neerleggen en er waarschijnlijk opnieuw honderden vluchten geannuleerd zullen worden en er duizenden passagiers weer de dupe zijn.

Vorige week vrijdag kwamen de vakbonden USO en Sitcpla uit Spanje, Snpvac uit Portugal, CNE-CSC en LBC-NVK uit België, FNV uit Nederland, UIL FILT-CGIL uit Italië en Verdi uit Duitsland bij elkaar in Rome om te beslissen wat ze gaan doen naar de negatieve en ontkennende houding van Ryanair wat betreft de werkomstandigheden en contracten. Het was de eerste keer dat er zowel syndicaten van de piloten alsook van het cabinepersoneel uit de verschillende landen samen waren.

De Duitse vakbond Verdi kondigde begin deze week slechts 24 uur van te voren een staking aan die op woensdag 12 september plaatsvond terwijl de overige vakbonden liever samen een stakingsdag wilden organiseren om Ryanair gedurende 24 uur plat te leggen en meer druk uit te oefenen op de Ierse low cost vliegmaatschappij.

Chaos?

Ryanair zelf wil niet spreken van een aankomende luchtvaart chaos bij de vliegmaatschappij en verwacht dat, net zoals bij eerdere stakingen, het merendeel van het cabinepersoneel gewoon het werk zal uitvoeren.

Wellicht zullen er vluchten geannuleerd moeten worden maar zoals altijd bij een staking is er een minimale dienstverlening verplicht, iets wat de rechters in de verschillende landen dienen te bepalen.

Op de website van Ryanair wordt nog geen melding gedaan van de opkomende staking op 28 september.

Stakingen

2018 zal de Ryanair geschiedenisboeken ingaan als het jaar van de stakingen. Afgelopen 25 en 26 juli staakte het cabinepersoneel in Spanje, België, Portugal en Italië waardoor honderden vluchten geannuleerd werden en er duizenden reizigers gedupeerd werden.

Op 10 augustus was er een ook een pilotenstaking bij Ryanair waardoor weer duizenden passagiers gedupeerd waren in o.a. Nederland, Duitsland, België, Zweden en Ierland.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Helemaal terecht. Ook deze werknemers hebben recht op fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden volgens het recht van het land waar ze werken en niet volgens Iers recht . Schandelijk trouwens dat Brussel dit oogluikend toestaat.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by